Mark Zuckerberg i Bill Gates nisu završili fakultet - i sad se zezaju s tim

Radiosarajevo.ba
Mark Zuckerberg i Bill Gates nisu završili fakultet - i sad se zezaju s tim
YouTube / Prtscr
Vlasnik Facebooka Mark Zuckerberg težak je više od 55 milijardi dolara, dok vlasnik Microsofta Bill Gates broji još 30-ak milijardi više.

Sa svojim kompanijama zaslužni su za najutjecajnije tehnološke platforme modernog doba. Naime, i Microsoft i Facebook dramatično su promijenili način međuljudske komunikacije, a još jedna stvar koju imaju zajedničku odustajanje je od fakulteta, konkretno od Harvarda. 

Cijeli Facebook vraća se na Harvard gdje će 25. marta održati uvodni govor za brucoše, a samim time dobit će počasnu diplomu. U međuvremenu, vjerojatno najpoznatiji dvojac koji je odustao od fakulteta na taj se način dobro našalio. 

"To je najbolji dio, oni ti zapravo daju diplomu", govori Gates Zuckerbergu u šaljivoj najavi. Bill Gates također je održao govor i dobio počasnu diplomu na Harvardu, i to prije deset godina, piše Business Insider.

"Malo izuma u modernom dobu mogu parirati Facebooku i utjecaju koji je imao na međuljudsku komunikaciju širom svijeta", objasnila je predsjednica Harvarda Drew Faust zašto su za 366. "uvodni govor" odabrali baš njega. 

Zuckerberg je Harvard napustio 2004. na svojoj drugoj godini te preselio u Palo Alto gdje je vrlo brzo ispunio san. U proteklih 13 godina, Facebook je prerastao u jednu od najskupljih, najmoćnijih i najutjecajnijih kompanija u svijetu, prenio je Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije