Mačke su najveće ubice među životinjama

Radiosarajevo.ba
Mačke su najveće ubice među životinjama
Pixabay / Ilustracija
Često nas na internetu zaprepaste različita čudna istraživanja, a jedno od njih je svakako istraživanje bolnice za divlje životinje u američkoj saveznoj državi Virginiji koje je otkrilo da su mačke najveće ubice među životinjama.

 Čak 80 vrsta među životnjama bile su plijen mačkama, zaključili su istraživači, među kojima je najutjecajnji direktor veterinaske stanice David McRuer, koji je pregledao 21.000 kartona povrijeđenih životinja. Među svim tim kartonima u 3.000 njih stajalo je kako su najveći uzročnici takvih povreda upravo mačke, bilo da se radilo o pticama ili sitnim sisarima, prenosi Washington Post.

Među žrtvama mačaka našle su se brojne životinje kao što su golubovi, američki zečevi, leteće vjeverice, vodene ptice, patke, te jedna vrsta sokola.

Sama studija koja je dovela do ovakvog zaključka nije potpuno tačna zato što nije provedeno dublje istraživanje, prokomentirali su neki koji se protive ovakvom stavu prema mačkama.

"Niko od njih nije uzeo u obzir da su možda mačke pronašle mrtve životinje i samo ih donijele", kazala je advokatica Rebekah DeHaven, koja je dodala da ljudi mnogo više moraju brinuti o svojim životinjama i ne dopuštati im da ubijaju druge životinje ako je riječ o kućnim ljubimcima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije