Ova čimpanza dnevno ispuši kutiju cigareta

Radiosarajevo.ba
Ova čimpanza dnevno ispuši kutiju cigareta
Čimpanza Azalea najveća je atrakcija novootvorenog zoološkog vrta u Pyongyangu zbog svojih "loših navika", odnosno pušenja cigareta.

Čuvari zoo centra tvrde da 19-godišnja čimpanza ispuši dnevno kutiju cigareta. 

Azalea zna koristiti i upaljače koje dobiju od čuvara zoo vrta. Oni tvrde da čimpanza nikotin ne uvlači u potpunosti u pluća.

Dok takav prizor neki kritikuju, na stotine posljetitelja zoo vrta uživa u smijehu i fotografisanju ispred kaveza čimpanze.

Novi zoološki vrt u Pyongyangu dom je mnoštvu životinjskih vrsta poput slonova, žirafa i pingvina, a sadrži i čitav spektar videoprojekcija koje prikazuju porijeklo Sunčevog sistema i evoluciju života na Zemlji. 

Renoviranje zoološkog vrta počelo je 2014. u okviru napora sjevernokorejskog lidera Kim Jong Una da izgradi niz modernih i impresivnih građevinskih zdanja u glavnom gradu zemlje. 

Objekat u kojem je smješten zoo centar zapravo datira iz 1959. godine, a dao ga je izgraditi Kim Il Sung, prvi vođa sjevernokorejske nacije i djed Kim Jong Una.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije