Mačak se vratio "iz mrtvih": Kremirali ga, a on se vratio kući, vlasnici ostali u šoku

0
Radiosarajevo.ba
Mačak se vratio "iz mrtvih": Kremirali ga, a on se vratio kući, vlasnici ostali u šoku
Foto: Pixabay / Mačak Ted preživio, unatoč tome što su svi mislili da je umro

Svi znamo za uvjerenje da mačke imaju devet života, ali ponekad se iskreno iznenadimo kad otkrijemo kako se uspiju spasiti iz naizgled neizlazne situacije. Jedna je mačka sasvim sigurno potrošila barem koji od tih 'života', a svojim vlasnicima prilično skratila njihov jedini život, kad se doma došetala četiri dana nakon - kremacije.

No, ne radi se o sceni iz romana Stephena Kinga Groblje kućnih ljubimaca, nego o situaciji koja se povremeno događa vlasnicima mačaka.

Možda ne ovako ekstremno, ali tu i tamo se dogodi tipična misterija zabune, posebno kada su mačke toliko nalik jedna na drugu da je vlasnicima, bez temeljitog pregleda teško reći radi li se o njihovom ljubimcu ili možda nekom drugom.

Historijski trenutak: Palestina prvi put zauzela svoje mjesto u Generalnoj skupštini UN-a

Historijski trenutak: Palestina prvi put zauzela svoje mjesto u Generalnoj skupštini UN-a

Nevjerojatna priča dogodila je u engleskom sjevernom Yorkshireu. Nicci Knight je bila na odmoru u Turskoj, kada su joj komšije javile da se njen mačak Ted utopio u njihovom ribnjaku. Dogovorila je da se kremacija održi odmah, dok je s obitelji bila na odmoru. Po tijelo su došli zaposlenici krematorija Heavenly Pets, preuzeli ga i kremirali.

"Bilo mi je veoma teško to reći svom suprugu i naše četvero djece što se dogodilo. Ted je bio voljeni član naše obitelji i njegova nam je smrt svima teško pala", rekla je Nicci za BBC, prenosi Guardian.

Osmi august je Međunarodni dan mačaka: Cilj je podići svijest o ovim krznenim životinjama

Osmi august je Međunarodni dan mačaka: Cilj je podići svijest o ovim krznenim životinjama

A onda su stvari postale čudne. Četiri dana nakon što je Ted kremiran, nekoliko puta za redom je zvala žena koja je inače pazila na njenog mačka. Vrativši se s bazena, Nicci je vidjela cijeli niz propuštenih poziva. Odmah je ženu nazvala, jer joj je bilo jasno da se nešto ozbiljno događa.

‘Čuvalica‘ joj se javila i rekla da je Ted upravo ušao doma kroz mačja vratašca. Živ. zdrav i neuznemiren. Definitivno previše živ za nekoga tko je kremiran prije četiri dana.

"Najprije joj nisam vjerovala. Na kraju je ona uključila kameru i shvatila sam da je to zaista Ted i da je živ", rekla je Nicci.

Ubrzo je shvatila da je platila 130 funti (oko 260 KM) za kremiranje mačke koja uopće nije njena. Kad je nakon povratka s odmora otišla pokupiti urnu, vidjela je da na njoj piše - 'Nije mrtvi Ted'.

Odnijela ju je sa sobom doma, jer nije znala što bi drugo učinila s ostacima životinje koja je nastradala, piše Jutarnji.hr.

Vicki Crallan, direktorica krematorija Heavenly Pets, rekla je za BBC da je riječ o priči koja je, zapravo, 'gorko-slatka' i da je zabrinuta da jednoj obitelji 'netko nedostaje'. Ne zna se, naime, je li mačak imao vlasnike, koji ga možda sada traže.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije