Ljudski Ken se sprema za 150. plastičnu operaciju

Radiosarajevo.ba
Ljudski Ken se sprema za 150. plastičnu operaciju
/ Foto: Instagram
Skoro da nema svjetskog medija koji nije pisao o ljudskom Kenu Rodrigu Alvarezu, a njegova najnovija plastična operacija, 150 po redu pomjera sve granice.

Naime, Rodrigo planira operirati očne jabučice, kako bi promijenio boju očiju u sive, a time riskira trajno sljepilo.

Brazilac je postao poznat nakon brojnih hirurških zahvata na koje je potrošio sumanutu svotu novca, međutim on i dalje ne odustaje, i na ovu novu, najrizičniju, će potrošiti čak 10.000 dolara.

Do sada je samo na četiri operacije nosa potrošio blizu 57.000 dolara, zatim 42.000 na vještačke trbušnjake, čime je uspio premašiti sumu koju su zajedno potrošili druga dvojica muškaraca isto poznati u svikjetu kao "ljudski Kenovi".

Njemu je prošle godine dijagnosticirana nekroza, što je odumiranje ćelija u živim tkivima uzrokovano vanjskim neprirodnim uzrocima. Prije četiri godine je za dlaku izbjegao smrt nakon zahvata kojim je želio povećati svoje bicepse, kad je hemikalija procurila u njegov krvotok.

Do sada je ubrizgavao botoks, presađivao kosu, ugradio implantate u bradu, radio liposukciju, podizao ramena i povećavao mišiće... Ko zna šta je sljedeće.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije