Ljubavni horoskop za juni: Koga čeka prava magija, a koga buran početak mjeseca

0
Radiosarajevo.ba
Ljubavni horoskop za juni: Koga čeka prava magija, a koga buran početak mjeseca
Foto: Unsplash / Ljubavni par

Venera će ući u znak Lava 5. juna, donoseći moćnu nebesku energiju za ljubav!

Saznajte što vas očekuje na polju ljubavi u junu 2023. godine.

Ovan

Juni obećava da će se vaš ljubavni život rascvjetati. Kada Venera uđe u Lava 5. juna, vaša peta kuća romantike će biti osvijetljena, povećavajući vašu želju za zabavom i flertom. Pripremite se da se vaš kalendar brzo napuni početkom mjeseca i vaši potencijalni partneri će primijetiti vaš sjaj. Ali kada Sunce 21. juna uđe u intuitivnog Raka, možda ćete primijetiti promjenu koja vas tjera da se preispitate. Nakon burnog početka mjeseca, ovo lagano usporavanje bi moglo biti upravo ono što vam treba da biste bili sigurni da ostajete u skladu s onim što zaista želite i što vam je potrebno u svom ljubavnom životu.

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Na Bjelašnici i jutros minusi: Objavljeno i kakvo nas vrijeme očekuje za dane vikenda

Bik

Iako je poznato da volite opuštanje, kada transformativni Pluton uđe u vaš znak početkom mjeseca, bit ćete pozvani da izađete iz zone udobnosti. Kada se romantična Venera poveže s Plutonom 5. juna, poželjet ćete da probate nešto novo, bilo da se radi o avanturističkom sastanku bilo da se radi o izboru neobičnog partnera za vas. Možda čak osjećate potrebu da kažete DA za nešto što biste ranije izbjegavali, zato budite otvoreni. Samo zapamtite da se prizemljite do kraja mjeseca: dok se Sunce povezuje s pronicljivim Merkurom 27. juna, bit ćete pozvani da budete iskreni o tome kako se osjećate i da vodite neke važne razgovore sa svojim partnerom.

Blizanci

Poznati ste po svom šarmu, duhovitosti i smislu za humor, a lipanj/jun je vaš mjesec pa ove karakteristike dobro iskoristite. Lako započinjete razgovore, zahvaljujući ljubavnom planetu Veneri koja ulazi u vašu treću kuću komunikacije početkom mjeseca i vašem vladajućem planetu, pričljivom i energičnom Merkuru, koji ulazi u vaš znak od 11. do 27. juna. Vrijeme je da pokažete svoju živahnu osobnost. Ali dok ste na sastancima, sjetite se da je podjednako važno i postavljati pitanja kao i odgovarati na njih. Budite umjereni da ne bi ispalo da samo vi čavrljate cijelu noć.

Rak

Skloni ste da budete jedan od štedljivijih znakova, ali s Venerom koja ulazi u vašu drugu kuću prihoda ovog mjeseca, osjećate želju da trošite. Prepustite se tom osjećaju – u okviru svojih mogućnosti, naravno, i odvedite svog partnera na ekstravagantnu večeru. Vaše godišnje doba počinje krajem mjeseca, a kada 21. juna kreativno Sunce uđe u vaš znak, vrijeme je da zasjate. Ova planetarna promjena vas poziva da izađete iz svoje ljušture i iznesete svoje pravo ja. Kada komunikativni Merkur uđe u vaš znak 11. juna, možda ćete otkriti da vam je lakše verbaliziranje svojih misli, osjećaja i želja.

Astrolozi tvrde: Žene rođene u ova četiri horoskopska znaka su najbolje supruge

Astrolozi tvrde: Žene rođene u ova četiri horoskopska znaka su najbolje supruge

Lav

Zabavni i žestoki su dvije riječi koje vas mogu opisati, a ovo odgovara kozmičkoj energiji koja vam dolazi ovog mjeseca. Za vas Lavove, jun je u vezi s prihvaćanjem zabavne strane odnosa, čak i ako to znači da i vezu i sebe shvaćate malo manje ozbiljno. S Venerom koja ulazi u vaš znak 5. juna, podsjetit ćete se da prihvatite ono što jest i da se ne plašite pokazati svoju autentičnost na sastancima. Tokom posljednje sedmice u mjesecu, Venera i aktivni Mars se povezuju, inspirirajući vas osjećajima ljubavi i požude i čineći to idealnim vremenom za zabavan bijeg. Za samce Lavove ovo je sjajno vrijeme da se opuste, a za Lavove u vezi, ovo bi moglo biti vrijeme da vide kako vam je zabavno kada ste zajedno na odmoru.

Djevica

Djevice, sada je vrijeme da dozvolite svom unutrašnjem svijetlu da zasja. Kako komunikativni Merkur, vaš planetarni vladar, uđe u Blizance 11. juna, to će dodati lakoću vašim razgovorima i inspirirati vas da izađete i budete saslušani. Vi ste znak koji je pomalo stidljiv, teško vas je upoznati, ali ovaj tranzit poziva više svjetla i lakoće u vaše interakcije sa svima koje sretnete, a vaša duhovitost i šarm će sigurno zablistati. Ovo je posebno točno 18. juna, kada se Merkur povezuje s ljubavnom planetom Venerom i inspirira vas da budete manje strogi prema sebi i otvoreniji da se izložite. Osim toga, kada Sunce uđe u Raka 21. juna, vaša jedanaesta kuća društvenih odnosa će se osvijetliti, stvarajući optimalne kozmičke okolnosti da uložite neko vrijeme u stvaranje novih veza.

Blago njima: Ovi horoskopski znaci privlače novac kao magneti

Blago njima: Ovi horoskopski znaci privlače novac kao magneti

Vaga

S Venerom u vašoj jedanaestoj kući odnosa od 5. juna do 8. oktobra, ovo je vaše vrijeme da pronađete ljubav. Vaš kalendar će biti pun mogućnosti za nove veze. Sjetite se da se u ovom periodu ne radi samo o upoznavanju onog pravog, već i o upoznavanju zanimljivih ljudi i istraživanju novih mjesta. Dakle, čak i ako se vaš sastanak ne pretvori u vezu, mogli biste završiti s odličnim, neočekivanim prijateljem – ili dobrom pričom. 30. juna, retrogradni Saturn može donijeti sve veće obaveze na poslu, dajući vam još više razloga da iskoristite svoje aktivne izlaske i društveni život ranije u mjesecu.

Škorpion

Ovog mjeseca, reflektor je na vama, ako to poželite. S Venerom koja ulazi u vašu desetu kuću društvenog statusa, sve oči će biti uprte u vas i vašu vezu koja počinje. Ali, kao Škorpion, prihvatit ćete ovaj intenzitet s velikim oprezom, posebno zato što kemija s vašim partnerom obećava. Pored romantične ljubavi, lipanj/jun je za vas važan vezano za to kako provodite svoje vrijeme. Ovaj aspekt će potencirati 28. juna Mjesec i produktivni Saturn, tražeći od vas da se posvetite onome što vam donosi radost i samoispunjenje. Možda biste željeli preusmjeriti fokus na prihvaćanje onoga što vam donosi unutrašnju sreću osim izlaska.

Ova četiri horoskopska znaka čeka najsretnije ljeto u životu: Sve će im ići od ruke

Ova četiri horoskopska znaka čeka najsretnije ljeto u životu: Sve će im ići od ruke

Strijelac

Ako je ikada bilo vremena da kažete "da" izlasku iz rutine, to je ovaj mjesec. Smještanje romantične Venere u vašu devetu kuću putovanja pozvat će vas da proširite svoje vidike (a možda i kriterije pretrage za upoznavanje). Mogućnosti za povezivanje s uzbudljivim ljudima su brojne tijekom ovog perioda, što vas stavlja na put da pronađete ljude koji bi vam mogli pomoći da stvari vidite na nov način. Ova energija bi vam mogla donijeti prijatelja za putovanje, priliku za zabavan bijeg ili vam jednostavno pomogne da proširite svoj društveni krug. Možda ćete osjetiti potrebu da probate nešto drugačije pa se nemojte plašiti tražiti dalje – čak biste mogli pronaći veze u novom gradu ili zemlji!

Jarac

Dana 13. juna Venera se povezuje s vašim planetarnim vladarom, mudrim Saturnom, što će od vas zahtijevati da prilagodite način na koji inače komunicirate s potencijalnim partnerom. Dio zabavljanja je da shvatite kako se vaši stilovi i preferencije dopunjuju s drugom osobom i što treba ispraviti. Doći će i do razgovora o očekivanjima – s ovom planetarnom energijom, nemojte se stidjeti da glasno izrazite što vam je potrebno, jer vam to može pomoći da brže stvorite dublje veze — ili da se povežete s nekim ko bolje ispunjava vaše potrebe.

Ova tri horoskopska znaka najduže žive, pogledajte da li ste među njima

Ova tri horoskopska znaka najduže žive, pogledajte da li ste među njima

Vodolija

S Venerom u vašoj sedmoj kući ljubavi i veza ovog mjeseca, vaše šanse da pronađete posvećenost i romansu se povećavaju pa budite sigurni da planirate nešto intimno sa svojim potencijalnim partnerom. Zapamtite da izlasci trebaju biti ugodni pa iskoristite ovu energiju da se oslobodite svih krivih uvjerenja ili osjećaja sumnje u sebe. 21. juna Sunce ulazi u vašu šestu kuću posla i obaveza, tražeći od vas da dodate više romantike u svoj svakodnevni život. Možete li odlazak u trgovinu pretvoriti u sastanak? Što kažete na zajedničko obavljanje zadataka? Ovo možda zvuči kao neuobičajeni poslovi, ali vi ste kreativan znak pa ako netko može učiniti da nešto obično bude uzbudljivo, to ste vi!

Ribe

Ubilježite početak juna u svoj kalendar, jer će tada zaiskriti iskre. Moguća je intenzivna strast, a i Neptun će također biti u vašoj prvoj kući, obećavajući čistu magiju. Vi ste maštovit znak, tako da je ovo savršeno vrijeme da smislite avanturistički izlazak s vašim partnerom! Lebdjet ćete na ovoj fantastičnoj energiji veći dio mjeseca do 17. juna, kada će strogi Saturn biti retrogradan u vašem znaku. Iako bi ovo moglo izgledati kao da je netko povukao kočnice u brzom vlaku ljubavi, vraćanje na zemlju na trenutak može biti dobra stvar, jer će vas ohrabriti da svoju romantičnu situaciju vidite jasnijim očima, piše Atma.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije