Ljepoticu Ninu Agdal nisu htjeli staviti na naslovnicu časopisa zbog oblina

Radiosarajevo.ba
Ljepoticu Ninu Agdal nisu htjeli staviti na naslovnicu časopisa zbog oblina
Instagram / Nina Agdal
Anđelica Victoria's Secreta Nina Agdal našla se u nezgodnoj situaciji kada se jedan časopis predomislio staviti je na svoju naslovnicu jer su smatrali kako ima previše oblina.

Iako običnim smrtnicima ona i dalje izgleda kao manekenka, neki očito smatraju da unatoč tome što bi mnoge žene ubile za njeno tijelo, ona i dalje ima viška kilograma.

Iako su plus size modeli sve popularniji, pretjerana mršavost je očito i dalje prioritet u svijetu mode.

O tome je na svome Instagram profilu progovorila i sama Nina Agdal koja unatoč svome besprijekornom izgledu, ne zadovoljava kriterije svih.

 

A post shared by Nina Agdal (@ninaagdal) on

Objasnila je kako je sa svojim agentom dogovorila snimanje za jedan časopis i da je bila presretna što je odradila posao za njih.

No, nakon snimanja, agent joj je javio kako su ipak odustali od naslovnice jer njene fotografije u modnom editorijalu ne prikazuju njenu sadašnju figuru te da se "ne uklapa za njihovo tržište".

"Na to snimanje sam došla kao 25-godišnja žena koja se u svojoj koži osjeća bolje nego ikad. Znam da nisam klasičan model jer imam atletsko tijelo i zdrave obline. Nisam građena kao model s pista i nikada nisam bila tako mršava. Sada više nego ikada, cijenim svoje obline i marljivo radim u teretani da ostanem jaka i, prije svega, normalna. Ponosna sam što je moje tijelo evoluiralo i ne izgledam više kao djevojka od 16 godina s nezdravim i nedovoljnim prehrambenim navikama", napisala je Nina i poručila:

"Sramite se i hvala izdavaču koji me podsjetio koliko je važnu živjeti svoju istinu i reći je naglas bez obzira na to ko si i koja si veličina."

 

A post shared by Nina Agdal (@ninaagdal) on

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije