Kupio kćerki dvije lutke pa se šokirao kad ih je otvorio

Radiosarajevo.ba
Kupio kćerki dvije lutke pa se šokirao kad ih je otvorio
FOTO: Facebook / Lutke s genitalijama

Raynell Miller iz Floride kupio je svojoj kćerkici na poklon dvije lutke bebe, ali kad ih je izvadio iz kutije, imao je šta vidjeti.

Brižnog tatu je zaprepastilo što su lutke imale realistične genitalije, a nakon što je svoj stav objavio na Facebooku, potaknuo je pravu debatu.

“Otvorio sam kutiju s lutkama blizancima koje sam naručio svojoj kćerkici i, bože oslobodi, zar je do toga došlo? Zar zaista prave lutke s intimnim dijelovima za djecu. Kad sam ih kupovao vidio sam da imaju puno dodataka, a kako se nigdje nisu spominjali ‘posebni dodaci’, mislio sam da su primjerene za djecu. Drago mi je što sam ih pregledao prije nego što sam ih dao maloj. Ženska lutka je u redu jer ona i sama ima takve dijelove, ali moja curica nije spremna za igru s lutkom kojoj viri penis”, napisao je on.

Dok su se neki roditelj svesrdno složili s njim, drugi su smatrali da ne postoji problem.

“Djeca bi trebala znati da se intimni dijelovi razlikuju”, “Da, baš je užasno da dijete nauči nešto o anatomiji”, “Ne vidim problem s tim lutkama, djeca moraju učiti o svom tijelu”, “Nije to ništa novo, imali smo ih još 1989. Moja sestra je imala žensku lutku, ja sam imao mušku. Daj odrasti”, bili su neki od komentara.

Psihologinja Lucy Maddox objasnila je za Mirror da su djeca od rane dobi radoznala u vezi s genitalijama, no da je to “bez seksualnih konotacija koje imaju odrasli”, prenosi Index.hr

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije