Igra godine je Fate/Grand Order, dok Netflix ima aplikaciju godine

Radiosarajevo.ba
Igra godine je Fate/Grand Order, dok Netflix ima aplikaciju godine

Kompanija za mobilne podatke i analitiku App Annie saopćila je da su preuzimanja aplikacija i igara, kao i njihovo korištenje, tokom 2018. godine premašila je rekord iz 2017 za 10 posto.

Na temelju preliminarnih podataka od 15. decembra, App Annie je predvidjela da će globalna preuzimanja preko iOS-a i Google Playa premašiti 113 milijardi preuzimanja 2018. godine, što je 10 posto više nego 2017. godine.

Korištenje aplikacija i igara poraslo je, prema preliminarnim rezultatima, za 20 posto u odnosu na prethodnu godinu. Rezultat je to rastućeg broja korisnika mobilnih igara, što je ujedno i najpopularniji i najprofitabilniji tržišni trend. No, ne treba zanemariti ni sve veće prihode od pretplata u običnim aplikacijama.

Igra godine je Fate/Grand Order, dok Netflix ima aplikaciju godine.

Ostatak popisa možete vidjeti u tabeli ispod.

 

Igra godine je Fate/Grand Order, dok Netflix ima aplikaciju godine - undefined

FOTO: Screenshot: Igra godine je Fate/Grand Order, dok Netflix ima aplikaciju godine

Osim toga, preliminarnim rezultati kazuju da su se mobilni telefoni koristili više vremena 2018. godine nego ikada prije. Prosječni korisnik pametnih telefona u Sjedinjenim Američkim Državama proveo je gotovo tri sata dnevno u aplikacijama, što je 10 posto više nego 2017. i 20 posto više od 2016. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije