Kupili zemljište uz granicu da spriječe izgradnju Trumpovog zida

Radiosarajevo.ba
Kupili zemljište uz granicu da spriječe izgradnju Trumpovog zida
Tvorci igre Card Against Humanity pridružili su se demokratima i aktivistima za prava migranata u borbi protiv Trumpove namjere da izgradi zid na granici s Meksikom.

Kompanija koja je proizvela igru napisala je na svojoj web stranici: "Ako ste glasali za Trumpa, bolje da ovo preskočite". Navela je da je kupila dio zemlje na granici uz samo jedan cilj, a to je sprečavanje ostvarenja Trumpovog obećanja.

"Kupili smo parcelu na granici i unajmili advokate kako bismo proces gradnje zida učinili što dugotrajnijim i skupljim", objavio je Cards Against Humanity, prenosi Index.hr.

Zbog ovog poteza Trumpova administracija bi morala pokrenuti proces nacionalizacije privatnog posjeda kako bi mogla na njemu graditi zid.

Trump bi također morao nagovoriti članove Kongresa da osiguraju milijarde dolara potrebne za izgradnju zida, što se za sada čini nemogućim.

Međutim, Trumpova administracija pokrenula je gradnju prototipova u blizini San Diega. Protivnici gradnje istaknuli su da je gradnja zida neučinkovit i ksenofoban potez, a neki su podigli sudske tužbe kako bi jespriječili.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije