Kupci šokirani povećanjem cijena u Ikei: 'Umalo me infarkt pogodio'

0
Radiosarajevo.ba
Kupci šokirani povećanjem cijena u Ikei: 'Umalo me infarkt pogodio'
Facebook / IKEA

Ikea, jedan od najvećih svjetskih koncerna za prodaju namještaja, ranije je ove godine upozorio kako će cijene njegovih proizvoda rasti zbog uskih grla u otpremi sirovina iz Azije u Europu.

Čini se da se to upozorenje počelo ostvarivati posljednjih dana nakon Božića.

Mnogi kupci diljem Europe požalili su se da su cijene naglo porasle, a navode to i građani iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Ikea je povećala cijenu svog namještaja do 50 posto, za što okrivljuje povećanje troškova u lancu opskrbe uzrokovano COVID-19, piše Guardian, prenosi Večernji list.

"Nažalost, došlo je do značajnog povećanja troškova u cijelom opskrbnom lancu, uključujući sirovine, transport i logistiku. Kako to još uvijek traje, morali smo povećati cijene mnogih naših proizvoda", objavio je na Twitteru glasnogovornik Ikee.

Od početka pandemije, Ikea je uspjela apsorbirati značajno povećanje troškova u cijelom opskrbnom lancu, zadržavajući cijene što je moguće nižima i stabilnijima. Sada, kao i mnogi drugi trgovci, morali smo podići cijene kako bismo ublažili utjecaj na naše poslovanje", saopćili su iz Ikee te dodali:

"Povećanje cijena varira, ali ostaje u skladu s onim što vidimo na globalnoj razini u Ikei, što je otprilike 9 posto prosječnog povećanja u različitim zemljama i asortimanima proizvoda. Pristupačnost ostaje u srcu našeg poslovanja, a naš fokus će uvijek biti na tome da nastavimo nuditi kvalitetan, održiv kućni namještaj po pristupačnoj cijeni.

Hrvatski kupci također se žale kako su cijene porasle preko noći.

cijena jednog kreveta u samo nekoliko dana skočila - undefined

Printscreen: cijena jednog kreveta u samo nekoliko dana skočila

Jedna korisnica objavila je u Facebook grupi 'Ikea second hand Croatia' da je cijena jednog kreveta u samo nekoliko dana skočila s 2999 kuna (780 KM) na 3499 kuna (91 KM), nakon čega su se oglasili i drugi korisnici.

"Potaknuta ovom objavom išla sam vidjeti stvari koje imam u košarici i mnogo toga je poskupjelo preko noći", navela je jedna korisnica, a druga je dodala: "I ja isto, umalo me infarkt pogodio".

"Prije dva dana smo u Ikei složili smo dva pax ormara i umivaonik s elementima. Trebali smo jučer doći kombijem i platiti. Kako smo bili spriječeni, muž je otišao danas. Kad je došao na info pult po narudžbenicu na temelju tih ponuda ostao je u šoku...", navela je još jedna korisnica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije