Krvavi pohod luđaka: Stopericama odsjecao glave

Radiosarajevo.ba
Krvavi pohod luđaka: Stopericama odsjecao glave
Sa samo 15 godina Edmund Kemper ubio je baku i djeda samo zato da osjeti kako je to biti ubica. Smjestili su ga u mentalnu ustanovu s visokim mjerama sigurnosti, ali nije se uspio izliječiti.

Nakon što je u njoj proveo deset godina pustili su ga kući, ali njegova nekontrolirana želja za ubijanjem dovela je do novih žrtava – ovaj put su to bile mlade studentice.

Kemper, koji je postao poznat kao The Co-ed Killer, bio je jedan od najkrvožednijih serijskih ubica na američkoj Zapadnoj obali.

Bio je visok preko dva metra i izuzetno inteligentan. I nije mogao prestati ubijati. Od maja1972. do februara 1973. Kemper je počinio šest šokantnih ubistava tako što bi na autocesti pokupio autostoperice, potom bi ih odvezao u zabačena područja, gdje bi ih ubijao i odsjecao im glave, da bi se zatim iživljavao nad njihovim mrtvim tijelima.

Odsječene glave je skupljao u svom stanu i kasnije ih koristio kako bi se seksualno zadovoljavao. Studentice, koje nisu imale sreće i stopirale su u okrugu Santa Cruz u Kaliforniji, nisu bile njegove jedine žrtve.

Stalno je razmišljao o konačnom obračunu s majkom, alkoholičarkom, koja je problematičnog sina (sa zadovoljstvom je mučio mačke i maltretirao sestre) kažnjavala tako što ga je zaključavala u podrum.

Zbog nje je živio s bakom i djedom, roditeljima njegovog oca, koji je napustio porodicu. Kako se navodi u tesktu objavljenom u "Psychology Today", Kemper je na kraju ostvario svoju glavnu fantaziju: na Veliki petak, 1973. godine, ubio je majku čekićem i zadavio njenu najbolju prijateljicu.

Nakon seksualnog zadovoljavanja s majčinom odsječenom glavom, Edmund Kemper je opušteno telefonirao policiji i priznao što je učinio. Uhapšen je u Coloradu, gdje je pobjegao prije nego je zvao policiju i priznao svoje zločine. Imao je samo 24 godine. Osuđen je po osam točaka optužnice za ubojstvo prvog stupnja, prenosi Express.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije