Krešo pogrešno odgovorio na pitanje u Potjeri o Modriću: Znate li vi tačan odgovor?

1
Radiosarajevo.ba
Krešo pogrešno odgovorio na pitanje u Potjeri o Modriću: Znate li vi tačan odgovor?
Foto: Printscreen /HRT / Krešimir Sučević-Međeral

U večerašnjem izdanju HRT-ova kviza Potjera svoje znanje, ali i sreću odlučili su iskušati takmičari Branka, Karlo, Mirko i Albin, dok je se u ulozi lovca našao.

Igru je otvorio kapiten, 40-godišnji sudski policajac Albin iz Osijeka koji je igrao bez pogreške i u prvoj u minuti osvojio nevjerojatnih 35.000 kuna, prenosi Večernji.hr.

Albin je odabrao višu ponudu za 135.000 kuna i osbranio ju unatoč nekoliko pogrešnih odgovora. A pogreška se dogodila i lovcu i to već na prvom pitanju.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Sportsko pitanje 

Riječ je bilo o jednom sportskom pitanju koje je glasilo: "Koji je trener 'doveo' Luku Modrića iz Tottenhama u Real Madrid?".

Ponuđeni odgovori bili su: A: Carlo Ancelotti, B: Jose Mourinho i C: Zinedine Zidane. Takmičar Albin ponudio je tačan odgovor Jose Mourinho, dok je Krešimir pogrešno odgovorio Carlo Ancelotti.

Idući je bio Mirko, apsolvent historije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu koji je u brzopoteznoj osvojio 17.500 kuna. Odabrao je višu ponudu za 70.000 kuna, ali istu nije uspio obraniti pa je napustio igru.

Nakon Mirka na red je stigao i programer Karlo iz Svete Nedjelje koji je u brzopoteznoj također osvojio 17.500 kuna i baš kao i Mirko odabrao višu ponudu za 70.000 kuna.

Jedno od pitanja glasilo je: "Za uživanje u kojoj je filmskoj trilogiji potrebno odvojiti najviše vremena, čak 558 minuta?", a ponuđeni odgovori bili su A: Gospodar prstenova, B: Kum i C: Povratak u budućnost.

Tačan odgovor bio je Gospodar prstenova, a i lovac i takmičar na ovo su pitanje pogrešno odgovorili smatrajući da je riječ o 'Kumu'. Ni Karlo nije uspio obraniti višu ponudu.

Posljednja je pred lovca stala pomoćnica u nastavi, 53-godišnja Branka koja je tokom brzopotezne igre osvojila samo 3.500 kuna. Branka je odabrala višu ponudu za 35 hiljada kuna. Jedno od pitanja na koje je Krešo krivo odgovorio tokom igre s Brankom je pitanje vezano za lične karte koje je glasilo.

Završna potjera

"Koje su dimenzije naših ličnih karti?". Ponuđeni odgovori bili su A: 5,4 cm x 8,5 cm, B: 6,4 cm x 9,5 cm i C: 7,4 cm x 10,5 cm. Branka je tačno odgovorila 5,4 cm x 8,5 cm dok je Krešo ponudio odgovor pod slovom B: 6,4 cm x 9,5 cm koji je bio pogrešan.

Branka je naposljetku uspjela obraniti višu ponudu i vratiti se u završnu potjeru.

U završnoj potjeri takmičari su igrali za iznos od 170 hiljada kuna, ali lovac ih je sustigao pa su kući otišli praznih ruku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije