Krenuo na WC, a u šolji ga je dočekao prizor koji bi uplašio bilo koga

Radiosarajevo.ba
Krenuo na WC, a u šolji ga je dočekao prizor koji bi uplašio bilo koga
FOTO: Facebook / Nesvakidašnji prionalazak u wc šolji

Muškarac se uplašio za vlastiti život nakon što je ugledao pitona u WC školjci svog doma u australskom Brisbaneu.

Lovac na zmije Stewart Lalor primio je hitan poziv na intervenciju oko 6:45 u subotu i u roku 20-ak minuta već je bio na licu mjesta.

„Pozvali su nas da uklonimo zmiju kako bi u miru nastavili svojim poslom. Stavio sam rukavice i gurnuo ruku unutra kako bih izvadio zmiju. Dijamantni pitoni jako su česti u Queenslandu“, rekao je Lalor za Daily Mail.

Lalor je dodao kako ipak nije toliko uobičajeno pronaći zmiju u WC školjci te otkrio da se dogode otprilike dva ili tri takva incidenta po sezoni.

„Ljudi misle da pitoni žele biti samo na suncu, no oni se mogu pregrijati i tad moraju tražiti način da se rashlade“, rekao je te dodao da zmije u takvim slučajevima često završe u kućama kroz otvorene kanalizacije.

Dijamantni piton, koji može narasti do 3 metra, najčešća je neotrovna zmija u Queenslandu. Iako nisu otrovne, njihov ugriz može uzrokovati ozbiljne rane i pošteno krvarenje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije