Konobarica otkrila trik kojim tjeraju goste: Koriste učinkovite taktike koje ne primjećujete

4
Radiosarajevo.ba
Konobarica otkrila trik kojim tjeraju goste: Koriste učinkovite taktike koje ne primjećujete
Foto: Screenshot / TikTok

Ugostitelji se često koriste raznim taktikama kako bi postigli šta žele, a jedna konobarica je otkrila kako požuruju goste da napuste njihov ugostiteljski objekt.

Konobari ponekad koriste suptilne, ali učinkovite taktike kako bi ubrzali odlazak gostiju iz restorana ili kafića. Jedna od uobičajenih metoda je usporavanje usluge, poput dugog čekanja na sljedeću narudžbu ili donošenja računa bez traženja.

Sve ove taktike koriste se kako bi se stolovi brže oslobodili za nove goste, posebno u vrijeme gužve ili kako bi konobari ranije otišli kući.

Dragan Čović: 'BiH do kraja godine može započeti pregovore o članstvu EU'

Dragan Čović: 'BiH do kraja godine može započeti pregovore o članstvu EU'

Konobarica koja se na TikToku predstavlja kao Tastyriah, otkrila je na društvenoj mreži kako ona vara goste. Podijelila je video sebe kako drži račun i napisala: "Kada gosti kažu 'mogu li dobiti račun', a ja ga izvučem iz džepa jer sam čekala da odete iz mog dijela restorana."

Obično, kada zatražite račun u restoranu, vaš konobar će otići do računara kako bi izdao račun nakon čega vam ga donese, ali ako ga odmah izvadi iz džepa čim ga zatražite, to znači da vam diskretno nagovještava da požurite i odete.

@tastyriah

#fyp #serverlife #servertok #customerservice

♬ original sound - sissy

Mnogi konobari u restoranima složili su se da koriste isti trik kako bi pokušali ubrzati odlazak određenih gostiju, iako obično kažu "platite kad god budete spremni" i da "nema žurbe".

"Ostavit ću račun ovdje pa kad god budete spremni. Suptilno ga ostavim bliže muškarcu da zna da mora platiti", komentirala je jedna korisnica, dok je jedan korisnik dodao: "Kažem da nema žurbe kad želim da brzo odu."

Drugi su naglasili da situacija može biti i obrnuta, kada gost želi platiti račun i otići, ali ga osoblje ignoriše.

"To funkciomiše u oba smjera! Kada sjediš i gledaš konobaricu 20 minuta s uplakanom djecom koja vrište da žele otići, ali konobar nikako da donese račun", glasio je jedan komentar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije