Konobari iz BiH odlaze u Hrvatsku zbog posla: Rade za platu koju ovdje mogu samo da sanjaju

/ Komentari (6)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Robot

al tamo se fakat radi ...

Paradox

Dio populacije iz xy razloga odbija ljetovati u HR. Dio ide da ljetuje, dio da zaradi platu o kojoj ovdje mogu samo sanjati. Pitam se gdje je taj patriotizam kod ovih što odbijaju da ljetuju u HR? Na taj način neće pridonijeti ovoj zaradi koja se dobrim dijelom troši u BiH!

SA071

CIJELI SAM ŽIVOT LJETOVAO U HR. IMAM 61 GODINU. OD RATA SAM USTANOVIO, A ČEGA NISAM PRIJE BIO SVJESTAN, DA MI, BOSANCI NISMO DOBRODOŠLI TAMO. KONAČNO SAM SE UVJERIO, MADA SAM NEKAKO DO 2018 DVOJIO JE LI SE SITUACIJA IMALO PROMIJENILA ILI NE, U VRIJEME COVID PANDEMIJE, KAKVO MIŠLJENJE O NAMA TAMO VEĆINSKI VLADA. SVAKA ČAST SVAKOME, ALI JA VIŠE NIKAD TAMO NEĆU OTIĆI, NITI MOJA DJECA NITI POTROŠITI IJEDAN FENING. NE KUPUJEM HRVATSKE PROIZVODE, S NAMJEROM IH IZBJEGAVAM, KUPIT ĆU I LOŠIJE SAMO NEKA NIJE NJIHOVO. NEKAD DAVNO PRIJE NIJE BILO TAKO. SADA IDEM U ALBANIJU, TURSKU, GRČKU I ZADOVOLJAN SAM. STVAR IZBORA. NEKA IM JE SA SREĆOM, ALI JE BOSANACA SVE MANJE TAMO SVAKE GODINE, I ZA TO NISU SAMO BOSANCI KRIVI. MRŽNJA JE IPAK POBIJEDILA. LIJEP POZDRAV SVIMA.

ViK

***

BH1

E sreća pa Hrvati nisu bučni, ne skaču i ne igraju vaterpolo, ne ponašaju se oholo, ne piju i ne tjeraju ljude s plaža. Ne postavljaju one stolice na parking mjesta i to ..Eto oni su kultura ono baš. Da ne govorim o onim koji su u ambiciji da budu Hrvati a nikad nisu bili niti će to ikad biti. Za prave su Hrvate samo Hercegovci i žgadija. Sreća pa te stvari ne rade ni Česi, ni Nijemci, ni Englezi ni ostali. Da ne govorim o BOSANSKOJ dijaspori koju tamo percipiraju kao strance sa Zapada. Nema veze što na obali i danas postoji preko 360 objekata koje su napravile firme iz Bosne. Ali, Bosaanca ima muslimana i pravoslavaca, a politika je učinila svoje, pa ta se mržnja ne može sakrit. To je problem. Iako Bosancima ne smeta kad ovi dođu zimi na Kupres, Jahorinu ili Bjelašnicu. To onda može. Čovjek je 100% u pravu. 100%! Ako ovdje iko laže, hinjavi i radi iza leđa to su upravo Hrvati zadojeni politikom, ponajviše, prednjače ispred svih. Sreća pa ima i drugih destinacija,boljih i jeftinijih, daleko.

Zela

E sreća pa Hrvati nisu bučni, ne skaču i ne igraju vaterpolo, ne ponašaju se oholo, ne piju i ne tjeraju ljude s plaža. Ne postavljaju one stolice na parking mjesta i to ..Eto oni su kultura ono baš. Da ne govorim o onim koji su u ambiciji da budu Hrvati a nikad nisu bili niti će to ikad biti. Za prave su Hrvate samo Hercegovci i žgadija. Sreća pa te stvari ne rade ni Česi, ni Nijemci, ni Englezi ni ostali. Da ne govorim o BOSANSKOJ dijaspori koju tamo percipiraju kao strance sa Zapada. Nema veze što na obali i danas postoji preko 360 objekata koje su napravile firme iz Bosne. Ali, Bosaanca ima muslimana i pravoslavaca, a politika je učinila svoje, pa ta se mržnja ne može sakrit. To je problem. Iako Bosancima ne smeta kad ovi dođu zimi na Kupres, Jahorinu ili Bjelašnicu. To onda može. Čovjek je 100% u pravu. 100%! Ako ovdje iko laže, hinjavi i radi iza leđa to su upravo Hrvati zadojeni politikom, ponajviše, prednjače ispred svih. Sreća pa ima i drugih destinacija,boljih i jeftinijih, daleko. ka BH1 Imas i Hrvata i ovakvih i onakvih. I Srba i Bosnjaka i Bosanaca i Nijemaca. Na svasta mozes naletiti vec u svojoj ulici. Zato ne generalizirati, tako vrjedjamo dobre ljude. Pozdrav

/ Najnovije