Kompozitor „Simpsona“: Nakon 30 godina snimanja došao je kraj

Radiosarajevo.ba
Kompozitor „Simpsona“: Nakon 30 godina snimanja došao je kraj
Foto: Twitter / The Simpsons

Kompozitor Danny Elfman (66), koji je kreirao poznatu muziku za kultnu animiranu seriju Simpsoni, izjavio je da bi iduća sezona mogla biti posljednja.

„Pa, s obzirom na ono što sam čuo, snimanje dolazi kraju. Ne mogu reći sa sigurnošću, ali sam čuo da bi mogla to biti zadnja godina“, istakao je i dodao da je zadivljen što je uopće trajala ovoliko dugo.

The Simpsons - undefined

Foto: Twitter: The Simpsons

Ispričao je da kad je sastavljaomuziku za Simpsone, koju je nazvao ludom, nije očekivao da će je iko čuti jer nije mislio da serija uopće nema šanse da uspije.

Seriju je osmislio Matt Groening 1989. godine i to je sitcom koji se Americi najduže emitira.

Obožavatelji serije su u šoku.

„Okupirali“ su društvene mreže i nadaju se kako je to dezinformacija jer bi za njih kraj serije značio i kraj njihova djetinjstva.

„Neeee, molim vas da to nije istina. Počelo je s emitiranjem one godine kad sam rođen. Ako se prestane snimati, to znači kraj jedne ere. Moramo ovo spriječiti“, jadali su se vjerni gledatelji.

Fox je u februaru objavio da će produžiti seriju i da će ići i 32. sezonu.

Screenshot - undefined

YouTube: Screenshot

Producent J. Michael Mendel, najpoznatiji po svom radu na 'Simpsonima', preminuo je u septembru ove godine u 55. godini. Osvojio je čak tri nagrade za animaciju na epizodama „Lisa's Wedding“, „Homer's Phobia“ i „Trash of the Titans“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije