Prodat komad vjenčane torte Charlesa i Diane, uz paprenu cijenu

0
Hina
Prodat komad vjenčane torte Charlesa i Diane, uz paprenu cijenu
Foto: People / Princeza Diana na vjenčanju

Komad vjenčane torte Charlesa i Diane našao je svog novog vlasnika i to za nevjerojatnih 4.000 KM

Komad torte s vjenčanja princa Charlesa i Lady Diane Spencer iz 1981. godine prodan je u srijedu na britanskoj aukciji za 1.850 funti (više od 4.000 KM), uz upozorenje - nemojte ga pojesti.

Početna cijena 40 godina starog komada torte s marcipanom i bijelom glazurom koju je krasio kraljevski grb, bila je 300 do 500 funti odnosno preko 600 do 1.155 KM, ali je prodana za više nego trostruko veću cijenu.

Princeza Diana na vjenčanju - undefined

Foto: People: Princeza Diana na vjenčanju

"Bili smo zapanjeni brojem ljudi koji su htjeli dati ponudu za ovaj veliki i unikatni komad kraljevske torte", rekao je aukcionar Chris Albury i specijalist za kraljevske uspomene u aukcijskoj kući Dominic Winter Auctioneers, u Cirencesteru na zapadu Engleske.

"Bilo je puno upita ponuditelja, većinom iz Velike Britanije, Sjedinjenih Država i nekoliko zemalja s Bliskog istoka", naveo je Albury u emailu i dodao da uspješni ponuditelj dolazi iz Leedsa na sjeveru Engleske.

Tortu je prvo dobila Moyra Smith, koja je radila za britansku kraljicu majku u rezidenciji Clarence House u centru Londona.

Nakon smrti Moyre Smith, njezina porodica prodala ga je privatnom kolekcionaru za više od 2.000 KM (1000 funti) na aukciji 2008. godine.

"Izgleda da je u potpuno istom dobrom stanju kao i kad je prvi put prodan, ali savjetujemo da ga ne jedete", rekli su aukcionari.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije