Koliko sedmično zarađuje najpopularnija tiktokerica na svijetu? Ovo je njena zarada samo od pregleda

0
Radiosarajevo.ba
Koliko sedmično zarađuje najpopularnija tiktokerica na svijetu? Ovo je njena zarada samo od pregleda
Foto: Photojoiner / Koliko zarađuje najpoznatija TikTokerica

TikTok je uveo novi val digitalnih zvijezda.

Izvan dijeljenja prihoda od oglasa, TikTok ima nekoliko ugrađenih alata za unovčavanje poput virtualnih 'poklona', kao i fond programa za kreativnost koji nagrađuje kreatore za objavljivanje dužeg sadržaja.

Sredinom 2023. pokrenuo je i fond od 6 miliona dolara za kreatore efekata proširene stvarnosti, piše Business Insider.

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ivica Puljić iz Amerike: 'Ovo su informacije koje sam upravo dobio iz Ureda glavnog tajnika UN-a'

Ali činjenica je da mnogi svakako od društvenih mreža, pa tako i TikToka, zarađuju velike svote novaca. Tako je jedna tiktokerica @keely1123 na svom profilu otkrila zaradu popularnih kreatora na društvenim mrežama, barem prema podacima dostupnim javnosti. Također se dotaknula i trenutno najpopularnije svjetske tiktokerice Alix Earle.

"Dakle, ako zadovoljiš sve kriterije TikToka, plaćaju te za svaki video duži od minute. I plaćaju te za svakih hiljadu pregleda. Uglavnom za hiljadu pregleda dobiješ dolar i 10 centi (2 KM). Sad ćemo vidjeti koliko je Alix zaradila u jednoj sedmici", rekla je, te se onda prebacila na profil Tiktokerice koju prati preko šest miliona korisnika.

Doktor postao viralan na TikToku: Odlučio na neobičan način u bolnici proslaviti odlazak u penziju

Doktor postao viralan na TikToku: Odlučio na neobičan način u bolnici proslaviti odlazak u penziju

Objasnila je da je TikTokerica jako aktivna, tako da jako puno i zarađuje. "Prošlu sedmicu je objavila 21 video, ali samo 15 ih je trajalo minutu ili duže. Svi skupa su skupili oko 3.8 miliona pregleda. To znači da je u jednoj sedmici samo od pregleda zaradila 62.700 dolara (112.800 KM). U to ne ulaze sponzorstva", objasnila je korisnicima.

"Život zaista nije fer", pisao je neko u komentarima. "Dakle, svi mi zapravo dodatno obogaćujemo već bogate ljude", napisala je druga korisnica. "To je ludo! Zamisli da aplikacija odjednom nestane ili nešto", glasio je još jedan komentar. "Mnogi toliko ne zarade u godinu dana", dodao je neko četvrti. 

Alix Earle je 22-godišnja studentica Univerziteta u Miamiju koja je postala jedna od najbrže rastućih kreatora na TikToku, a može se pohvaliti s više od 6 miliona pratitelja. Ona je također novo lice dugogodišnjeg trenda ljepote omiljenog među obožavateljima, "Get Ready with Me" (GRWM), koji je izvorno stekao popularnost u eri YouTubea ranih 2000-ih kao način na koji kreatori sadržaja dijele svoje rutine njege kože i šminkanja, a istovremeno daju obožavateljima pogled u njihov privatni život.

@alixearle

This was a ROUGH morning .. we pulled it together though ? grwm wedding weddingguest

♬ original sound - Alix Earle

Alix većinom prepričava svakodnevne trenutke iz svog života dok se šminka i bira odjeću. I dok su njeni raniji GRWM-ovi prikazivali kako se priprema za nastavu na Univerzitetu u Miamiju, neki od njezinih novijih videozapisa uključuju veće događaje jer i njena karijera kao influencerice raste. U decembru 2022. obožavateljima je snimala svoje pripreme za VIP izlazak na novogodišnju zabavu kod Miley Cyrus u Miamiju.

Međutim, uprkos njenoj sve većoj slavi, gledatelji još uvijek hvale Alix zbog njenih osobina i prizemnog načina života. Alix je također beauty influencerica u usponu - njena tehnika šminkanja bijelom olovkom za oči nadahnula je mnoge, a većina proizvoda koje redovito koristi rasprodani su, piše People.

@alixearle

Ily

♬ original sound - Alix Earle

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije