Kćerka Bruce Leeja zaustavila emitiranje novog Tarantinovog filma u Kini

Radiosarajevo.ba
Kćerka Bruce Leeja zaustavila emitiranje novog Tarantinovog filma u Kini
Foto: EPA-EFE / Bruce Lee

Kćerka Bruce Leeja blokirala je premijeru filma Quentina Tarantina Once upon a Time in Hollywood (Bilo jednom u Hollywoodu) zbog načina na koji je njen otac predstavljen u ovom ostvarenju Tarantina.

Prema riječima hollywodskog reportera Shannona Lee je od kineske Nacionalne filmske administracije tražila da Tarantino uredi film kako bi on predstavio njenog oca u boljem svjetlu.

Žalba je urodila plodom, a premijera filma je odgodođena do daljnjeg, iako je trebala biti 25. oktobra.

Bona Film Group aktivno radi s Tarantinom kako bi se film izmijenio, a ukoliko se promjene naprave na vrijeme onda bi se premijera mogla održati i 25. oktobra.

Shanon Lee je u jednom intervjuu u junu rekla kako je Tarantino prikazao njenog oca kao "arogantnog š**ka kratkog fitilja".

Rekla je kako je sramotno što nije predstavljen kao neko "ko je morao da se bori tri puta više od drugih kako bi postigao ono što je mnogima dato po rođenju".

Rekla je kako je iskustvo gledanja filma bilo neprijatno, te da je morala gledati druge kako se smiju njenom ocu.

U filmu Brucee Leeja glumi Mike Moh, a Tarantino je rekao kako ga je prikazao vjerodostojno, te da je on "na neki način bio arogantan tip".

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije