Hrvatska / Avion parkirao u dvorište kuće: Vlasnik otkrio šta planira s njim

22. 10. 2019. u 14:08:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 104

U jednom je dvorištu u Stubičkim toplicama parkiran je avion. Ova je neobična scena jučer objavljena na Facebook stranici Policija zaustavlja Krapinsko-zagorske županije.

“Stubičke toplice upravo, poslije Tifon benzinske”, navodi se u objavi uz fotografiju aviona.

Radi se o Fokkeru 100 kapaciteta za 109 putnika i četvero članova posade. Avion nije “sletio u dvorište jer je promašio stazu ili zbog nekog kvara, već je dopremljen teretnim vozilom", javlja Radio Stubica.

Vlasnik Robert Sedlar iz Zaboka zaslužan je što je ovaj avion pronašao parkirno mjesto u Zagorju, javlja Zagorje.com.

“Riječ je o avionu Fokker F-100 sa 109 putničkih mjesta. Avion su koristile četiri aviokompanije, indonezijska, brazilska, meksička, a nekoliko godina je bio u zračnoj luci u Osijeku”, rekao je Sedlar za Zagorje.info.

Do aviona je došao zaslugom Marka Cvirina iz Tradeira.

“Otkupio sam zrakoplov i sad je smješten na mojem imanju u Strmcu Stubičkom”, kazao je Sedlar.

“Moja ideja graniči s ludošću, ali sam bio spreman na sve da otkupim avion, rastavim ga i sastavim”, kaže Sedlar. “Projekt još traje, završili smo dvije od tri stepenice, a bilo je i razmišljanja da možda odustanem ako u realizaciji projekta dođem do nepremostive barijere”, priznaje on.

Što će biti s avionom kada se sastavi?

“Bit će smješten na imanju u Strmcu Stubičkom, a iznajmljivat će se za različita događanja. Moći će se koristiti za snimanja, djevojačke i momačke večeri, a u kokpitu će biti dva simulatora letenja za djecu”, kaže Robert Sedlar, prenosi Net.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA