Kažu najljepši mjesec u godini: Šta nam donosi horoskop u aprilu

Radiosarajevo.ba
Kažu najljepši mjesec u godini: Šta nam donosi horoskop u aprilu
Pixabay / Ilustracija
Kažu da je april najljepši mjesec u godini, sve zeleni, cvjeta, priroda buja – vrijeme je iz dana u dan sve toplije…

Prosto rečeno – savršenstvo. E, pa u ovako finom mjesecu red bi bio da i tranziti planeta budu dobri po nas, bar bi to tako trebalo.

Tokom ovog perioda čak četiri planete će ići retrogradnim hodom – Venera doduše samo do polovine mjeseca kada kreće direktno, Saturn kreće unazad 6., Merkur kreće unazad 10., a Pluton 20. aprila.

Prva planeta koja mijenja znak je Venera, koja se 3. vraća u znak Ribe u kojem će boraviti do 29. u mjesecu. Tokom cijelog ovog perioda formirat će kvadrat sa Saturnom iz znaka Strijelca, pa nas i dalje očekuje neizvjesna emotivna, ali i finansijska situacija, rješavanje ljubavnih i novčanih problema koji se vuku već dugo, obnove emotivnih veza iz prošlosti…

Saturn kreće retrogradnim hodom 6. aprila, posljednji put u znaku Strijelca. Vratit će nas još jednom korak unazad, da istestiramo sve ono što smo u proteklom periodu uradili, da provjerimo još jednom strukture koje smo izgradili, stavit će na test vremena naše namjere, planove.

Merkur kreće retrogradnim hodom 10. aprila u znaku Bika, prirodnom polju ličnih vrijednosti, finansija. Kao I uvijek kada je ova planeta retrogradna – doći će do sporosti u odvijanju komunikacija, mogući su nesporazumi I izlazak na površinu grešaka iz prošlosti.

Jedanaestog aprila imamo pun Mjesec u znaku Vage – kulminacija dešavanja u emotivnim i poslovnim odnosima. Simbolika ovog punog Mjeseca bi bila – svakom prema zaslugama – pa će rezultati biti shodni uloženom trudu I u poslovnom i u emotivnom segmentu u prethodnom periodu. Moguće su velike pozitivne, ali i negativne promjene i u jednom i u drugom sektoru – sve u zavisnosti od toga koliko ste “dali sebe” da svoje bitne odnose učvrstite.

Dvadesetog aprila Sunce prelazi u znak Bika, Merkur se vraća unazad u znak Ovna i Pluton kreće retrogradnim hodom. Sve je najviše vezano za poslovnu, materijalnu simboliku – u prevodu – pokušat ćemo da u svoje ruke uhvatimo uzde dešavanja i napravimo konkretnije promjene, koje smo već u prethodnom periodu donekle pokrenuli, piše B92.

Dvadeset prvog aprila Mars prelazi u znak Blizanaca, donoseći nam praktičnost, veliki intelektualni stimulans, spretnost, oštroumnost. Bit ćemo željni pokreta i akcije. Ipak, pošto su Blizanci prirodno polje saobraćaja, u ovom segmentu je potrebno više opreznosti. Ne žurite nigdje.

Dvadesetšestog imamo mlad Mjesec u znaku Bika koji označava ulazak u jednu novu, poslovno – finansijsku fazu koja je pred nama, a koja će biti ispunjena događajima I mogućnostima za pokret.

Dvadesetdevetog Venera ulazi u znak Ovna, sada u svom direktnom hodu. Od sada, pa sve negdje do juna mjeseca non stop će biti, prvo u širem, a onda u tačnom sekstilu sa Marsom, donoseći velike aktivnosti u muško – ženskim odnosima.

Kratak rezime: veći dio mjeseca imat ćemo utisak da se ništa posebno ne dešava, bit će naglašena stagnacija i uglavnom usmjerenost na dešavanja iz prošlosti I u emotivnom i u poslovnom segmentu, koja ćemo pokušavati da riješimo i razriješimo. Tek treća dekada mjeseca donijet će neke konkretnije pomake i otvorene mogućnosti da promijenimo situacije koje su nam važne. Očigledno je da se moramo vratiti “korak unazad” da bi se neki novi putevi otvorili pred nama. Nadajmo se da će biti ljepši i bolji od dosadašnjih. Sretno u aprilu!

Detaljan mjesečni horoskop možete pročitati ovdje, piše B92.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije