Katolički vodič za seks koji nudi zanimljive savjete: Šta je dozvoljeno, a šta ne

Radiosarajevo.ba
Katolički vodič za seks koji nudi zanimljive savjete: Šta je dozvoljeno, a šta ne
Foto: Profimedia / Ilustracija

Knjiga "Seks kakav niste poznavali" poljskog fratra Ksaweryja Knotza odgovorila je na mnoga pitanja vezana za katoličanstvo i seksualnost.

Danas objavljena knjiga koja opisuje seksualne odnose u braku donosi odgovore na pitanja poput "Što je dopušteno u predigri?", "Je li grijeh ako oralno zadovoljim supruga?", "Moj muž uvijek ima želju, a ja baš ne"...

Autor knjige tvrdi da "Isus Krist pristupa supružnicima i onda kada se nježno grle, ljube, miluju, imaju spolni odnos. I na taj način njihova probuđena tijela sudjeluju u tajni ljubavi Boga skrivenoga u ljudskim tijelima. U trenutku kada uzajamno daruju zadovoljstvo Gospodin Bog je prisutan među njima, i to na temelju sakramenta ženidbe koji posvećuje njihov intimni odnos". Govori o "tri kućna oltara" kao simbolima dimenzija odnosa s Bogom, a to su: kućni molitveni kutak, stol i bračna postelja, piše Večernji list.

“Katolički se supružnici prema bračnoj postelji odnose s osobitim poštovanjem. Uređuju posebnu sobu za intimno slavljenje bračnoga čina. Opremaju je krevetom toliko širokim da bi pogodovao lagodnu doživljaju toga iznimnog trenutka", kaže Knotz.

Autor tvrdi da "kod muškarca izbacivanje sjemena prati automatsko zadovoljstvo te ga, naravno, želi što je moguće češće".

"Kod žene prihvaćanje spolnoga čina i rizik mogućega začeća u brojnim slučajevima nisu 'automatski' prirodno nagrađeni snažnim osjećajem zadovoljstva. Žena se često na spolni čin odlučuje više iz ljubavi prema mužu nego poradi vlastite potrebe. Zato je jako važno da muškarac za vrijeme spolnoga čina nastoji nagraditi ženinu odanost, trud i rizik”, piše i naglašava kako je "muž dužan posebno se brinuti da žena za vrijeme spolnoga čina doživi zadovoljavajuću emocionalnu bliskost i seksualno zadovoljstvo. U brojnim slučajevima to se može dogoditi samo onda kada spolni čin prate dodatni muževi zahvati – počevši od stvaranja sigurna, nježna i srdačna ozračja za spolni čin preko maženja njezinih omiljenih erotskih točaka, a završavajući stimulacijom klitorisa", piše u knjizi.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije