Kako se nekada putovalo u Jugoslaviji: Svi u popularnog Fiću, koferi na krov, bez klime i mobitela

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

King

Odakle kasetofon u fici?

Sada su ljudi

***

Jugica

Sad kao svi išli na more Fiçom a 70 % tadasnjeg stanovništva nije nikad ni vidjelo more. I fico je tada bio luksuz. Rijetki su ga imali. Fiat 1300 i Princ su bili kao danas najnoviji Porshe. I ovaj što piše da je iz Zagreba putovao za Dubrovnik preko Jablanice da svrati na pečenje je stvarno smiješan.

Error

Jeste a danas tako ne bi stigli nigdje jer Ne zaboravite ! Ipak je tu pametan samo telefon

666

Sad kao svi išli na more Fiçom a 70 % tadasnjeg stanovništva nije nikad ni vidjelo more. I fico je tada bio luksuz. Rijetki su ga imali. Fiat 1300 i Princ su bili kao danas najnoviji Porshe. I ovaj što piše da je iz Zagreba putovao za Dubrovnik preko Jablanice da svrati na pečenje je stvarno smiješan. ka Jugica Bravo i hvala za istinit komentar.

Tatar

Zanimljivo niti Njemačka ne uzdiše za "bubom" niti Francuska za "spacekom"niti Amerika za "taunusom".Jedino Bosna gleda unazad uzdisući za proteklim vremenima koja su po mnogima bila bolja nego današnja bez obzira što su bila prije 40i više godina.

Buraz

A kako bi ti tada iz Zagreba u Dubrovnik? Kojom tačno cestom? A recimo šta, ako je porijeklom bio Slavonac, pa je prvo svratio do svojih pa na more. Smiješan je tvoj komentar odnosno potreba da lupaš glupisti.

/ Najnovije