Kako je sedmogodišnjak digao zajednicu na noge i pomaže starim tokom pandemije

Radiosarajevo.ba
Kako je sedmogodišnjak digao zajednicu na noge i pomaže starim tokom pandemije
Foto: CNN / Cavanaugh Bell

Cavanaugh Bell je sedmogodišnjak koji priprema i dostavlja pakete starijim osobama, koje su u nemogućnosti da izlaze zbog pandemije novog soja koronavirusa.

„U misiji sam da pomognem drugim ljudima i da im do znanja da im čuvam leđa“, rekao je za CNN ovaj divni dječak.

U vrijeme kada stariji građani moraju ostati kući, ovaj dječak u Gaithersburgu u Marylandu odlučio je napraviti im pakete pomoći.

„Paketi uključuju toaletni papir, neke maramice za ispiranje, higijenske proizvode i gomilu hrane“, rekao je on.

Na ideju je došao kada je shvatio da je njegova 74-godišnja baka u visokorizičnoj starosnoj grupi za koronavirus, piše CNN.

"Jednog dana razmišljao o svojoj baki i rekao mami da ona ne bi trebala izlaziti u trgovinu jer je sezona koronavirusa. Ona je moj najbolji prijatelj“, kazao je.

Nakon što je pomogao svojoj baki, dječak je s velikim osmijehom i još većim srcem pogledao susjede svoje bake u domu starije građanke - i zabrinuo se.

Bio je toliko slomljen što nije imao dovoljno za sve“, rekla je Llacey Simmons, Bellova mama.

Tako je ovaj mili dječak odlučio potrošiti svu svoju ušteđevinu, 600 dolara, kako bi napravio prvu seriju paketa za pomoć starijim, koji uključuju njegu i tople obroke. Napravio ih je više od stotinu.

Cavanaugh Bell  - undefined

Foto: CNN: Cavanaugh Bell

Ova vijest se proširila, te su počele stizati i prve donacije. Tako je ovo postao projekt cijele zajednice. Ali samo Bell i njegova majka obavljaju isporuke zbog zabrane okupljanja u većim grupama.

„Nadam se da možemo pomoći hiljadi ljudi. Planiramo to učiniti dok nam ne ponestane donacija ili dok se ne završi pandemija“, rekla je majka.

A dječak?

Osjećam se lijepo iznutra jer volim davati“, kazao je Bell.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije