Kako bi izgledao Balkan da su se karte prije 100 godina drugačije posložile

/ Komentari (14)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

hiho

Dje srpska hiljaduljetna od 92ge?

Komentar

Pa moji predci bi prvi krenuli sa antisrbskom pobunim. Naivan je onaj koji misli da bi se dozvolilo sirenje kolonizatorskih srbcurdi tako

Šta bi bilo kad bi bilo

Pa kome ove budalaštine padaju na pamet!?

lol

Balkan bi najbolje izgledao da su ga naselili neki drugi narodi..

Jusuf

Sve na ovoj mapi je u sferi potpune povijesne špekulacije. Treba imati na umu da poslije povlačenje srbske vojske preko Albanije, cjelokupno izdržavanje je palo na francuski trošak. Dokaz tome jedan povijesni fakat da su par dana srbski vojnici bili u Draču bez prevoza jer su Italija i Francuska igrale igru ko prvi preuzme vojnike vojske koja se povukla preuzima i trošak. Na kraju vidjevši katastrofu koja može nastati preuzeli su Francuzi i prevezli su ih na Krf. Britanija nije htjela da ima mnogo posla jer nije htjela dodatna izdvajanja. Francuska je preuzela sve od gaća, šljemova do cigara i hrane. Kasnije ih prebacuju na Solunski front. Poslije probijanja fronta odmah prestaju sa plaćanjem. Već u blizini Beograda nastaju problemi sa ishranom vojske. Jedina, al zaista jedina mogućnost za Srbe je bilo ujedinjenje. Relativno bogate Sjeverna Hrvatska i Slovenija preuzimaju troškove. Srbi štampaju novi dinar koji mijenjaju po izmišljenom kursu za k und k forinte. To je najvjerojatnije jedna od najvećih legalnih pljački u povijesti.

IM

Tako i treba biti

zorba

pusti snovi ambis mog zivota...

BOSNA

JEDAN JE TITO. SERONJO, ADMINISTRATORE!!!

Bjeri tamo

Koliki ste bezveznjaci dokazuje i to da ne znate da je Čiovo otok, a ne poluotok. Dalje je suvišno čitat

Realista

Sve bi to bilo bolje nego ovo što danas imamo. Ne mrzim nikoga, ne želim zlo nikome ali kakva je država koja gleda na Jadransko more a nema ni jedne luke na moru, BiH nema ni izlaz na Dunav i luku na Dunavu, kroz nju ne prolazi nijedan toliko bitan saobraćajni koridor, itd. Zato nas je sve manje i manje, jer nismo konkurentni ostalima pa se moramo iseljavati!

@istina

Kako nisu protjerani kad 80% bošnjaka živi u TR. I što to vama karpaćanima smeta što neko promijeni vjeru,? Da je bila dobra ne bi je mijenjali oni koji su je promijenili. Ti nisu protjerani nakon stvaranja shs vec su otisli za turcima dolaskom austrije. A karpacani ste vi, koji ste nastali dolaskom turaka sa karpata, ali niste i otisli s njima. A srbima ne smeta sto ste promjenili vjeru vec identitet, kako sam i napisao, jer mislite da se pripadnikom jednog naroda prestaje biti sa promjenom vjere, znas islamizirani srbine. Vjera nije jednako narod, naucices to jednog dana nadam se.

Vvvvvvv

Ne hrvatske vec potkusurivanje sa dalamacijom

Gogo

I ja znam kako bi sve izgledalo da su se karte drugacije poslozile....sa beogradskim pašalukom...

@mirza tvica

A tvoja inteligencija na nivou plisanog mede.

/ Najnovije