Nedostaje piva u moskovskim kafićima i restoranima

Radiosarajevo.ba
Nedostaje piva u moskovskim kafićima i restoranima
Kafićima i restoranima u Moskvi ponestaje zaliha piva, čija konzumacija je povećana tokom Svjetskog prvenstva u fudbalu, koje se održava u Rusiji.

Vlasnici pojedinih kafića i restorana tvrde da im ponestaje piva i da na dostavu novih količina moraju da čekaju duže nego obično, prenosi Srna.

Moskva se pretvorila u grad Svjetskog prvenstva, grad ljubitelja fudbala koji pjevaju, uzvikuju navijačke parole i piju pivo u prepunim kafićima i restoranima u blizini Kremlja i Crvenog trga.

“Nismo očekivali da će htjeti samo da piju pivo”, rekao je konobar jednog restorana, koji je tražio da ostane anoniman, jer nije želio da odbije goste koji planiraju da posjete taj restoran.

On je rekao da je restoran skoro ostao bez zaliha piva i da se na dostavu čeka oko 24 časa, što je duži period nego inače.

“Zaista je mnogo ljudi u Moskvi. I svi oni piju. Vruće je, a to je fudbal”, kaže konobar.

Šanker kafića Gogol, koji se predstavio kao Dmitrij, rekao je da su navijači za tri dana popili 800 litara piva i da je danas morao tri puta da dopunjava zalihe u kafiću.

Navijači, međutim, tvrde da ne osjećaju nestašicu piva, jer ga “ima svuda i samo treba znati gdje ga tražiti”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije