Kad se saudijski princ naljuti i izbaci ruskog tajkuna s jahte

Radiosarajevo.ba
Kad se saudijski princ naljuti i izbaci ruskog tajkuna s jahte
Saudijski princ izbacio je ruskog oligarha, odnosno tajkuna, sa svoje 400 miliona dolara vrijedne jahte nakon što ju je kupio.

Princ Muhamed bin Salman, zamjenik prijestolonasljednika, odmarao se u Francuskoj kad mu je za oko zapala luksuzna jahta Serene duga 134 metra. 

Iako njegovo ime nije službeno objavljeno, pretpostavlja se da ju je upravo bin Salman na brzinu  kupio, a ruskog milijardera natjerao da se istog trena iseli. 

Kako piše Daily Mail, atraktivna jahta svojevremeno je bila među najvećima na svijetu, a prije dvije godine izmamio ju je čak i Bil Gates sa svojom porodicom. Najam su plaćali vrtoglavih pet miliona dolara sedmično.

Jahta ima 15 soba, noćni klub, kino, bazen s morskom vodom, wellnes, biblioteku, teretanu, jacuzzije pa čak i stijenu za penjanje. No, to nije sve jer na Serenu može sletjeti helikopter kojeg je kasnije moguće spremiti u veliki hangar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije