Jezivo biće izvučeno iz mora: Fotografije pokrenule lavinu reakcija na internetu

0
Radiosarajevo.ba
Jezivo biće izvučeno iz mora: Fotografije pokrenule lavinu reakcija na internetu
Foto: Screenshot/Reddit / Murina

Objavljeni post na platformi opisao je stvorenje kao "izvor noćnih mora", dok su komentatori raspravljali o tome što bi moglo biti.

Fotografija je prikazivala vitku životinju s oštrim, valovitim zubima, što je mnoge podsjetilo na prikaze morskih zmija iz starih mapa.

Reddit zajednica nije štedjela na teorijama – od usporedbe s plesiosaurom do šaljivih komentara da bi mogla biti vidra s alopecijom. Ipak, nakon brojnih nagađanja, stručnjaci su potvrdili da je riječ o tijelu murine, grabežljive jegulje koja nastanjuje tropske i suptropske vode.

BH Meteo objavio vremensku prognozu koja će obradovati mnoge: Evo kakav će nam biti kraj oktobra

BH Meteo objavio vremensku prognozu koja će obradovati mnoge: Evo kakav će nam biti kraj oktobra

Tim Daly, glasnogovornik kalifornijskog Odjela za ribu i divlje životinje, objasnio je da su murine poznate po svojim oštrim zubima, ali rijetko napadaju ljude, osim ako nisu uznemirene.

Iako murine obično dolaze u raznim živopisnim bojama, ova je izgledala izblijedjelo zbog smrti. Komentatori na Redditu nisu propustili priliku za šalu, pa su parodirali poznatu pjesmu Deana Martina That's Amore, prilagodivši stihove da se odnose na murinu.

Jezivo biće

Nova verzija: Na kalifornijskoj obali nedavno je pronađeno neobično morsko biće, čiji je izgled izazvao valove interesa na društvenim mrežama. Reddit zajednica brzo se okupila oko objave koja je prikazivala stvorenje vitkog, blijedog izgleda s impresivnim nizom oštrih zuba

Murina

Neki su komentatori stvorenje usporedili s mitskim morskim zmijama ili čak čudovištem iz Loch Nessa, dok su drugi ponudili šaljive opaske, sugerirajući da je to možda vidra s problemima s dlakom.

Međutim, stručnjaci su brzo identificirali ovo misteriozno stvorenje kao murinu, vrstu grabežljive jegulje koja obitava u toplijim morima. Iako murine obično ne predstavljaju prijetnju ljudima, poznate su po svojim oštrim zubima i navikama skrivanja u stijenama. Tijelo pronađene jegulje bilo je izblijedjelo, što je dodatno pojačalo njen zastrašujući izgled, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije