Jeziv slučaj u BIH: Čovjek kosilicom odsjekao sve četiri noge psu

1
Radiosarajevo.ba
Jeziv slučaj u BIH: Čovjek kosilicom odsjekao sve četiri noge psu
Foto:Printscreen / Ilustracija / Pas

Navikli smo vidjeti zaista kojekakve fotografije životinja koje nastradaju od ljudi, ali jedna snimka, koja dolazi iz Prijedora, grada u Bosni i Hercegovini, krajnje je uznemirujuća. Na njoj vidimo psića koja je ostao bez sve četiri noge.

Priču o malenom koji je dobio ime Faith objavila je udruženje Spas. Oni su odmah napomenuli kako je maleni nastradao slučajno. Nije, dakle, riječ o namjernom nasilju kakvog monstruma, nego ga je čovjek koji je kosio travu ovako osakatio.

Odrezao mu je sve četiri noge. On je taj koji je o svemu obavijestio društvo, a oni su odmah odlučili pomoći. Odveli su ga kod veterinara, koji joj je odmah zašio rane. Iako je u svega 12 sati pas pretrpio nezamisliv bol i gubitak nogu, nakon operacije se probudio s jakom voljom (i apetitom).

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Potvrđeno: Predloženo određivanje pritvora Admiru Arnautoviću Šmrku

Pred njih je sada oporavak u stacionaru kod veterinara, a onda putuje dalje.

"Nakon zacjeljivanja rana, vakcinacije i stečenog imuniteta, dobit će priliku da ode u Njemačku kod specijalista ortopedije koji će mu ugraditi proteze i omogućiti da ostatak svog života provede onako kako zaslužuje! Pomozite nam da dragom Faithu pružimo priliku za život kakav zaslužuje!

Oporavak jest mučan i dugotrajan, ali ako on nije izgubio vjeru i volju za životom, ne smijemo ni mi", objavili su iz udružemja i apelirali da im svi koji to mogu finansijski pomognu, prenosi Jutarnji.

Uspješno završena operacija poslije ponoći! Pregurali smo noć! Novo jutro donosi nadu, jer ovaj nesrećnik, iako je u...

Posted by Spas - Udomljavanje životinja/ Adopting animals Prijedor on Sunday, May 12, 2024

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije