Jezero sa najmisterioznim bićem na Zemlji zatvoreno zbog COVID-19

Radiosarajevo.ba
Jezero sa najmisterioznim bićem na Zemlji zatvoreno zbog COVID-19
Foto: Wikipedia / Loch Ness

Najpoznatije turističko mjesto na jezeru Loch Ness "nestat" će na neko vrijeme, baš kao i mistična životinja koja navodno živi u blizini.

Loch Ness Centre, muzej posvećen mitskoj Nessie, objavio je da mora zatvoriti svoja vrata u sklopu mjera za suzbijanje širenja koronavirusa. 

"Ako Nessie uspijeva izbjegavati socijalni kontakt već 15. stoljeća, siguran sam da ćemo i mi uspjeti na nekoliko sedmica", rekao je kustos David Bremmer. 

Centar, koji čudovište iz Loch Nessa danas opisuje kao "prvakinju socijalnog distanciranja od 565. godine", poznat je po svojim izložbama priča, prevara i istraživanju koje okružuju tu legendu. 

Popularni muzej na taj se način pridružio brojnim drugim svjetskim znamenitostima, od Louvrea do egipatskih piramida, koje su zbog pandemije morale zatvoriti vrata za posjetitelje. 

Britanija je prošle sedmice uvela stroge mjere ograničenja kretanja u zemlji zbog širenja koronavirusa od kojeg su zasad zaraženi premijer Boris Johnson i prijestolonasljednik Charles.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije