Jeste li znali da fen ima tajno dugme? Nakon ovoga nećete morati ići u frizerski salon

1
Radiosarajevo.ba
Jeste li znali da fen ima tajno dugme? Nakon ovoga nećete morati ići u frizerski salon
Foto: Pexels / Ilustracija/Žena i fen

Frizerski tretmani danas su postali neizostavni "must have". Ali, odlazak kod frizera svakoj dami predstavlja stres. Nerijetko se dešava da iz salona izađu nezadovoljne frizurom koju su dobile.

Osim toga, svaka posjeta stručnjacima za kosu iziskuje i određenu svotu novca koja se za to odvaja. One žene koje imaju nešto zahtjevnije vlasi odlaze kod frizera i na profesionalno feniranje u nadi da će im frizura duže trajati. Međutim, sada je otkriveno fantastično rješenje koje će im uštedjeti i vrijeme i novac.

Prema riječima poznatog frizera Michaela Douglasa, korištenje tajnog dugmeta na fenu će pomoći da se vaša frizura zadrži na mjestu mnogo duže.

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Aleksandra Prijović se usred koncerta s pozornice obratila svom suprugu: 'Vidiš li Filipe...'

Zvanično nazvano cool shot dugme, izgledat će drugačije na svakom fenu za kosu i može biti drugačije pozicionirano na dršci. Ali, kako ne biste lutale pogledom, prvo potražite plavo dugme ili simbol pahuljice na svom uređaju. Ovo dugme služi da ohladi kosu i "fiksira je" i trebalo bi da bude posljednji korak u vašoj rutini sušenja kose.

Ovaj frizer koji ima sopstveni asortiman fenova za kosu, uporedio je kosu sa staklom da bi objasnio kako dugme funkcioniše.

Metoda bez greške: Ovako možete očititi fen i peglu za kosu

Metoda bez greške: Ovako možete očititi fen i peglu za kosu

"Kada zagrijete staklo, ono postaje mekano i savitljivo. Onda kada ga ohladite, postaje tvrđe i pada u oblik u kojem želite da bude. To je ista vrsta teorije sa kosom", poručio je ovaj stručnjak za kosu.

Nakon što ste oblikovali kosu koristeći postavku toplog zraka fena za kosu, možete da pređete na dugme za "hladan udarac" da biste lakše podesili stil.

Hladan zrak pomaže da se folikule dlake "zaključaju" na mjestu, čineći da vaša frizura traje duže. Dakle, ako sušite kosu omotanu oko četke za sušenje fenom, vaše kovrdže će se postaviti u obliku četke. Hladan zrak pomaže da se krajevi zatvore, što može dovesti do mekše i sjajnije kose. Također, pomaže u smanjenju kovrdžanja, dajući vašoj kosi uglađenu završnicu, piše Krstarica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije