Jeftino kupio kuću pa se iznenadio kada je vidio šta se nalazi u dvorištu

0
Radiosarajevo.ba
Jeftino kupio kuću pa se iznenadio kada je vidio šta se nalazi u dvorištu
Foto: Twitter / Imanje sada puno više vrijedi

Kada je 35-godišnji John Reynolds iz Texasa za samo 20.000 dolara kupio kuću s tri spavaće sobe u gradiću Mineral Wells, nije ni slutio što će pronaći u njenom dvorištu.

Kuću je, naime, mislio preurediti i prodati kako bi zaradio novac, a onda je u dvorištu pod travom i lišćem otkrio veliki bazen.

John, koji inače radi kao medicinski tehničar, osjećao se kao da je dobio na lutriji, a kuću više niti ne želi prodati.

"Osjećao sam se kao da sam slučajno naletio na dobitni listić lutrije. Nikad u milion godina nisam mislio da ću kupiti imanje koje će imati bazen. Kupio sam to kao investiciju u namjeri da kasnije prodam, no s obzirom na ovo iznenađenje sumnja da ga mogu pustiti", ispričao je, prenosi Bored Panda.

Kuća je sagrađena 1955. godine, a nakon što je prethodni vlasnik preminuo u njoj nitko nije živio godinu dana. Imanje je zaraslo travom, bilo je napušteno i na njemu su se okupljane mačke. Lokalna vlast mislila ju je sravniti sa zemljom, no onda ju je kupio John prije nekoliko godina.

John mjesecima nije znao da je kupio kuću s bazenom dok kiša nije isprala prljavštinu. Onda ga je nazvao jedan od komšija i pitao je li vidio bazen u dvorištu. Trebalo mu je 18 mjeseci da renovira kuću i bazen veličine 9x5 metara. Bazen je bio pun zemlje, dijelova automobila i starog namještaja, a u renovaciju je uložio 10.000 dolara. Prema nekim procjenama, on sada vrijedi 16 puta više.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije