Savjeti / Jednostavno je: Jedan potez muškarca nepogrešivo pokazuje da mu se sviđate

05. 01. 2020. u 12:29:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 1

Iako se svi međusobno razlikujemo i imamo različite manire i osobine, kada nam se neko sviđa, nastupa potpuno neuobičajena situacija, jer govor tijela većinu nas odaje na isti način.

Naučnici su došli do zaključka da su otvorenost držanja, razdvojenost usana i savijanje ruku znakovi pristupačnosti i pozitivna povratna informacija za vas.

Ipak, ako stvarno želite da znate najpouzdaniji način da otkrijete sviđate li mu se u romantičnom smislu, test je jednostavan - ispričajte šalu! I neka bude jako, jako loša.

Ako uzvrati istinskim smiješkom, bez obzira koliko je šala strašna, definitivno izlazite kao pobjednik. Prema tri istraživanja objavljena u biltenu Personality and Social Psychology, naučnici su otkrili da je humor idealan način da otkrijete kome ste privlačni, a kome ne.

Oba pola će više podsticati humor, pozitivno reagovati i smatrati jedni druge duhovitijima ako je od početka prisutna privlačnost i simpatija. Brojne studije su navele humor kao broj jedan kvalitet koji će privući partnera.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA