Jedno neobično prijateljstvo: Pogledajte ljubav između psa i foke

Radiosarajevo.ba
Jedno neobično prijateljstvo: Pogledajte ljubav između psa i foke
Foto: Cornish Seal Sanctuary / Pas Stanley i foka Aayla

Na odmoru obično ljudi upoznaju nekoga ko im „sjedne“ pa s tom osobom provedu ugodne dane, a nekad se toliko povežu da postanu pravi prijatelji.

Tako je pas Stanley, dvogodišnji jazavičar, dok je bio na odmosu sa svojom vlasnicom Melanie Talbot u Engleskoj, upoznao foku imena Aayla, rođenu u utočištu Cornish Seal Sanctuary.

Odmah su se povezali. Znatiželjna foka je doplivala do prozora i pritisnula nos uz staklo prema Stanleyu. I tako je oko 20 minuta zurila u psa i pozirala se za slikanje, piše Metro.co.uk.

Foka Aayla je čak oponašala Stanleya kada nagne glavu.

Pas Stanley i foka Aayla - undefined

Foto: Cornish Seal Sanctuary: Pas Stanley i foka Aayla

Njegova vlasnica Melanie (47) je uspjela napraviti nekoliko fotografija ovih nevjerovatnih trenutaka.

Ona pretpostavlja da je foka pomislila da je Stanley njene vrste, zbog toga što je pas nosio duks s kapuljačom i sam po sebi je dug jer je u ipak u pitanju jazavičar.

„Nisam mogla vjerovati kad su pozirali, nikad ništa slično nisam vidjela. Kada sam pogledala fotografije koje sam napravila pomislila sam kako prijateljstvo može procvjetati među bilo kojim životinjama“, kazala je Melanie.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije