Jedan potez zbog kojeg možete završiti na 'crnoj listi' aviokompanija

0
Radiosarajevo.ba
Jedan potez zbog kojeg možete završiti na 'crnoj listi' aviokompanija
Foto: EPA / Ilustracija / Avion

Putnici koji lete avionom moraju se pridržavati mnogih pravila, ali jedno od njih je nepisano, nije ilegalno, ali vas može koštati budućih letova s tom aviokompanijom.

Kako su objasnili Oskar & Dan s društvene mreže TikTok, postoji nešto što aviokompanije shvataju jako ozbiljno - skiplagging.

Naime, u mnogo slučajeva su karte za jednu destinaciju skuplje ako se leti direktno. Međutim, karta je jeftinija ako letite u taj grad i tu presjedate na putu ka drugoj destinaciji. Drugim riječima, karta iz Sarajeva za Istanbul je jeftinija, ako preko Istanbula letite za drugi grad, nego kada letite direktno u ovaj grad. 

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

To su mnogi shvatili, pa tako uzmu let s presjedanjem i samo ne odu na drugi avion. Ovo nije protivzakonito, ali jako smeta avioprevoznicima. Ako to uradite jednom, ne možete očekivati sankcije, ali ako to nastavite raditi kao trend, možete dobiti i zabranu letenja s tom kompanijom.

Pogledajte video koji sadrži detaljno objašnjenje šta je skiplagging

@oskaranddan

Don’t do this❌ And if you do, be warned👀 #travel #foryou #traveltips #flying #aviation

♬ Paint The Town Red - Doja Cat

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije