Izabrana boja koja će dominirati 2018. godinom

Radiosarajevo.ba
Izabrana boja koja će dominirati 2018. godinom

"Živimo u vremenu koje zahtijeva inovativnost i maštu. Upravo to je vrsta kreativne imaginacije koja je osnov Ultraljubičastoj Pantone 18-3838. Ova ljubičasta sa plavom bazom, podiže našu svjesnost i potencijal na višu razinu, i osvjetljava put ka onome što tek treba da dođe...", prenosi svoje oduševljenje novim izborom Leatrice Eisman, izvršna direktorica Instituta za boje Pantone.

Ovaj svjetski priznati autoritet za boje koji svojim redovnim izborom 'boje godine' nametne strateški pravac svim značajnim figurama i brendovima u svijetu dizajna enterijera, grafičkog dizajna, ljepote i modnog dizajna, iznenadio je zaokretom od ovogodišnje boje 'zelenila'.

Tako je od 'boje života i tihe moći prirode', Pantone napravio iskorak ka ultraljubičastoj – boji koja provocira i želju i averziju. I dok zelena kao boja Venere asocira na zavist i ljubav, ljubičasta se povezuje sa intimom, uzvišenošću, te istinskim, dubokim sentimentom.

Ova nijansa ljubičaste komunicira originalnost, jedinstvenost i vizionarsko mišljenje koje nas usmjerava prema budućnosti.

Ljubičasta boja se oduvijek povezivala sa mističnim i spiritualnim. Koristi se u meditaciji i 'mindfulness' vježbama, za sve koji žele na tren pobjeći iz prestimulirajuće stvarnosti.

Nova boja godine osnažuje jer navodi na korak u nepoznato, što je... šta drugo nego inspiracija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije