Istraživač snimio dokumentarac o 'najukletijoj kući': 'Doživjeli smo nevjerovatne stvari'

0
Radiosarajevo.ba
Istraživač snimio dokumentarac o 'najukletijoj kući': 'Doživjeli smo nevjerovatne stvari'
Foto: Youtube / Stvarna kuća iz filma Conjuring

Istraživač paranormalnih pojava koji je snimio dokumentarac o stvarnoj kući iz filma The Conjuring tvrdio je da se razbolio od toga što je tamo doživio.

Popularna franšiza horor filmova ovih dana prilično dobro napreduje i čak dobiva spin-off TV seriju, ali postoji stvarna kuća koja se pojavljuje u filmovima za koju se pretpostavlja da je dom duha Bathsheb Sherman.

Prava Conjuring kuća prilično je jeziva. Neko ju je neko kupio prošle godine, ali je poslušao savjet prethodnog stanara i zapravo ne živi u njoj. 

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Ima puno posjetitelja, a prije nekoliko godina među njima je bila i ekipa TV emisije Ghost Adventures, s istraživačem paranormalnih pojava Zakom Bagansom koji je tvrdio da "ovo mjesto opsjeda nešto vjeruje da je vrlo drevno" zbog čega je vjerovao da mu je loše. Bagansovim kamerama je prvi put dopušteno ući u kuću nakon 15 godina, ali on misli da je itekako platio za to.

"Biti u mogućnosti ući u kuću i vratiti se u ovaj slučaj, ponovno otvoriti ove dosjee, naučiti neke stvari koje ljudi ne znaju o ovoj istrazi, bilo je apsolutno uzbuđenje. Od ove kuće sam se razbolio i nisam se oporavio od ove istrage oko tri sedmice. Uzela je sve iz mene. Moje tijelo nije funkcioniralo kako treba. Moja ravnoteža", tvrdio je on.

Jeza u Todorovu: Objavljen snimak 'uklete kuće' u BIH

Jeza u Todorovu: Objavljen snimak 'uklete kuće' u BIH

Tokom njihove višednevne istrage, Bagans je rekao da su on i njegov tim doživjeli "neke stvarno nevjerojatne stvari". "Kada smo koristili infracrveni dvogled, snimili smo ovu crnu masu koja blokira svjetlo i prozor kuće. Bojim se za porodicu koja tamo živi. Znam da je uzbuđenje kupiti kuću i živjeti ondje, ali moraju biti vrlo svjesni s čime bi se potencijalno mogli nositi", smatra on.

Bagans je rekao da dok su on i njegova ekipa bili u kući "nije postalo stvarno ozbiljno". Od izlaska prvog filma The Conjuring 2013. bilo je ukupno osam filmova u toj franšizi, a posljednji je The Nun II, a TV serija je također u razvoju, piše Klik.hr.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije