Iskušenje vrebalo u štali: Farmer godinama seksualno zlostavljao životinje

Radiosarajevo.ba
Iskušenje vrebalo u štali: Farmer godinama seksualno zlostavljao životinje
Foto: Blick / Perverzni 30-godišnji farmer

Jedan 30-godišnji švicarski farmer, kojeg su mediji nazvali "Andreas F.", godinama je seksualno zlostavljao životinje na farmi svojih roditelja u Thurgauu.

Ovce, krave, telad, koze, svinje, nijedna životinja nije bila pošteđena perveznog 30-godišnjaka, čak ni njegova kuja, piše Blick.

Nastranost "Andreasa F." otkrivena je kada je doživio nesreću: Tokom jednog seksualnog odnosa sa životinjom povrijedio ga je bik težine 300 kilograma.

Okružni sud Weinfelden TG osudio je "Andreasa" na tri godine psihoterapije na kojoj se treba izliječiti njegov seksualni nagon za životinjama.

Za sada se malo zna o ovom seksualnom poremećaju. Razlog: Vrlo malo pacijenata sa zoofilijom (u prijevodu "ljubav prema životinjama") spremno je otkriti poremećaj i prijaviti se za liječenje.

"Često se oboljeli stide ili se boje zlobnih komentara svoje okoline", govori Sebastian Dittert, specijalist iz psihijatrije i psihoterapije koji je naučno istraživao zoofiliju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije