Razlika drastična: Alkoholičar Amerikanac nakon tri godine apstinencije od pića

Radiosarajevo.ba
Razlika drastična: Alkoholičar Amerikanac nakon tri godine apstinencije od pića
Foto: BoredPanda / Kenny D. na početku i kraju tretmana

Američki inženjer Kenny D. pokazao se koliko mu se život promijenio nakon što je potpuno odustao od alkohola, izvještava BoredPanda.

Muškarac je postao ovisnik tokom godina studija. Vremenom je piće evoluiralo od načina opuštanja u totalnu zavisnost. Kenny je pio sve češće, ponekad i do 24 alkoholna pića dnevno.

U jednom trenutku odlučio se riješiti ovisnosti i počeo put oporavka promjenom prehrane, vježbanjem, odustajanjem od pića. Zamolio je prijatelje da ga podrže i počeo je prisustvovati sastancima anonimnih alkoholičara. 

Na svakom sastanku uručen mu je "znak trezvenosti", što je značilo vrijeme koje je proveo bez alkohola. I svaki put kada je dobio žeton, Kenny je snimio selfie da bi zabilježio svoj napredak.

Najzad, 2. novembra navršile su se 3 godine kako je Kenny ostavio piće. Život mu najzad ima smisla, psihički i fizički je preporođen, izgubio je čak 34 kilograma.

"Svaki novi dan je sjajan. Jedva čekam da doživim sljedeću fenomenalnu stvar ili da sretnem sljedeću fantastičnu osobu od koje mogu nešto naučiti", govori Kenny D. na kraju tretmana.

Na polovini tretmana nakon 18 mjeseci - undefined

Na polovini tretmana nakon 18 mjeseci (BoredPanda)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije