Irska: 81-godišnjakinja pronašla svoju majku (103) nakon 60 godina potrage

Radiosarajevo.ba
Irska: 81-godišnjakinja pronašla svoju majku (103) nakon 60 godina potrage
Foto: Unilad / Eileen kaže da nikad nije bila sretnija

Eileen Macken iz Irske (81), koja je odrasla u sirotištu, uspjela je pronaći svoju 103-godišnju majku nakon 60 godina potrage!

Macken je svoje djetinjstvo provela u Kirwan House sirotištu u Dublinu, a, kada je napunila 19 godina odlučila je da će probati pronaći svoju biološku majku.

Nakon decenija bezuspješne potrage, gospođa je prošle godine nazvala jedan irski radio show u kojem je zaželjela da joj pomognu pronaći informacije o majci, jer je pretpostavljala da je ona već preminula. Njen apel došao je do naučnika koji se bavi genealogijom (rodoslovljem) te joj je ponudio pomoć. Njih dvoje su godinu dana tragali za korijenima gospođe Macken.

Eileen je u sretnom braku s gospodinom Ronaldom, s kojim ima dvije kćerke i sina, no uvijek se pitala ko su njeni biološki rođaci. 

I danas, uz pomoć modernog DNK testiranja, naučnik je uspio pronaći njenu majku. I ne samo to, Eileen je saznala da joj je majka još uvijek živa i zdrava u 103. godini!

"Nisam mogla vjerovati da znamo ko je, a kada su mi rekli da je i dalje živa, sve o čemu sam mislila je kako ju želim upoznati. Ona uskoro puni 104 godine i pričale smo preko mobitela, ali me nije mogla čuti. Pomalo je kao ja - ima samo jedno dobru uho", ispričala je dobro raspoložena Eileen za irske medije.

Nažalost, majka joj živi "preko bare", pa se još nisu srele, jer je Eileen nedavno operirana, ali su obitelji sada pokrenule sve kako bi se dvije starice srele.

Eileen je saznala i da ima dva polubrata, koji imaju oko 70 godina. Kazala je i kako je sada najsrećnija osoba na svijetu.

Divno!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije