Influenserice otkrile koliko im šeikovi iz Dubaija nude da ih odvuku u krevet

Radiosarajevo.ba
Influenserice otkrile koliko im šeikovi iz Dubaija nude da ih odvuku u krevet
Foto: Instagram / Rosie Williams

Nije neobična pojava da influencerice s Instagrama dobivaju privatne poruke svakakve prirode, ali ono što je iznenadilo reality zvijezdu Rosie Williams jest ponuda za seksualne usluge.

Kako objašnjava Rosie, bivša sudionica britanskog reality programa Love Island, njoj se nedavno obratio jedan muškarac iz Dubaija koji joj je ponudio preko 110.000 eura, kao i odjeću i torbe, u zamjenu za njeno društvo.

"Ili nam toliko dobro ide da ne moramo prihvatiti ponude, pa ih i ne spominjemo, ili smo to već napravili s njima, ali nas je sram", govori Rosie.

Život na visokoj nozi 

Tyne-Lexy Clarson, također sudionica Love Islanda, otkriva da joj je nuđena monetarna kompenzacija za seksualne usluge. Dobivala je ponude i prije pojave u reality programu kada je imala svega 19 godina.

Prvobitno su joj željeli platiti blizu 25.000 eura za večeru uz piće, ali joj je po udjelu u reality programu stigao mail od jedne agencija koja joj je ponudila 60.000 eura za pet noći u Dubaiju. Uz novce i raskoš išao bi i ugovor o povjerljivosti koji bi je spriječio da otkrije što je bila prisiljena tamo raditi.

Tyne-Lexy je odbila ponudu, ali se sada brine za influencerice u usponu koje bi prihvatile sve u zamjenu za "život na visokoj nozi" piše Unilad.

Ne obraća se uvijek bogata gospoda osobno. Katkad imaju zastupnike koji ugovaraju seks u njihovo ime.

Žena koja koristi lažno ime Isabel otkrila je za jedan britanski medij da joj se obratio deset godina stariji čovjek. On je imao fetiš biti financijski dominantan nad partnericom pa je Isabel poklanjao torbe u iznosu od nekoliko stotina eura.

Elitna prostitucija

Njihova razmjena nastavila se još 18 mjeseci kada se muškarac ponudio otplatiti joj dug u iznosu od skoro 6.000 eura. Zauzvrat ju je želio odvesti u krevet.

Za nju ova razmjena dobara nije bila isto što i prostitucija, već ciljana veza koja se s vremenom razvila. Tyne-Lexy Clarson se ne slaže.

"Riječ je o elitnoj prostituciji. Jeziva je sama pomisao da su mi se obratili. Takve poruke je sigurno dobilo još nekoliko hiljada lijepih djevojaka na Instagramu", kaže Clarsonova.

Rob Cooper, agent koji zastupa poznate, tvrdi da i muškarci sličnog statusa na Instagramu dobivaju ovakve ponude.

On predlaže društvenim mrežama da naprave nešto po pitanju stavljanja odgovornosti na onoga tko takve poruke šalje, što bi se, po njegovom mišljenju, postiglo vezanjem profila za pasoš vlasnika ili njegov jedinstveni matični broj građana.

Predstavnik Facebooka, koja posjeduje Instagram, izdao je sljedeće saopćenje:

"Kupnja seksualnih usluga ne tolerira se na Instagramu, a onima koji neprestano krše naše odrednice bit će zabranjen pristup. Želimo da Instagram bude siguran prostor gdje se ljudi mogu očitovati. Ulažemo puno u sredstva i tehnologiju kojom ćemo onemogućiti uznemiravanje na našoj platformi.

Prema riječima jedne influencerice, društvene mreže predstavljaju svojevrstan katalog za muškarce koji su spremni ponuditi novac kako bi dobili ono što žele.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije