Imate simptome, a nemate COVID-19. Možda je u pitanju RSV

1
Radiosarajevo.ba
Imate simptome, a nemate COVID-19. Možda je u pitanju RSV
Foto: Pixabay / Ilustracija

Glavni epidemiolog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije u Hrvatskoj Dobrica Rončević govorio je o vrlo zanimljivoj stvari.

"Uz slučajeve gripe, kojih je zasad u Primorsko-goranskoj županiji službeno evidentiran vrlo mali broj, Rončević ukazuje da ima i drugih viroza koje pritom izazivaju kliničku sliku sličnu gripi i koroni, kao primjerice respiratorni sincicijski virus (RSV) koji nakon početnih, akutnih simptoma, kao što su začepljen nos, glavobolja i curenje iz nosa, zna uzokovati zaostali kašalj dulje vremena.

Broj hospitaliziranih pacijenata u riječkom KBC-u pao je ispod 100, prema posljednjim podacima na liječenju od COVID-19 bolesti ih je 98, ali su zato na respiratoru zabilježana dva pacijenta više nego prethodnog dana, ukupno osam.

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Teška nesreća u centru Sarajeva, pričinjena velika materijalna šteta

Ohrabruje što je udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva u ponovnom smanjenju te iznosi niskih 0,99 posto", napomenuo je Rončević za Novi list.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije