Imate madež na nekom od ovih 12 mjesta: Smiješi vam se veliko bogatstvo

Radiosarajevo.ba
Imate madež na nekom od ovih 12 mjesta: Smiješi vam se veliko bogatstvo
Instagram / Cindy Crawford/Ilustracija

Polazeći od načela drevnih kultura koje proučavaju razne segmente života pa samim time i madeže na tijelu, teško je zaobići hinduizam.

Naime, hinduisti vjeruju kako madež na određenom dijelu tijela označava neko stanje ili još bolje, blagostanje u budućnosti, piše portal 24sata.

Veličina, oblik i boja madeža također imaju utjecaj na drevno iščitavanje njegova značenja, a zanimljivo je i vedsko tumačenje.

Prema Vedima, ovo je 12 mjesta na kojima je dobro imati madež jer on predstavlja bogatstvo, posjedovanje veće količine novaca kao i mogućnost čestih putovanja.

Madež na desnom obrazu - Osoba koja ima madež na obrazu će vrlo brzo nakon vlastitog vjenčanja steći veliko bogatstvo.

Madež iznad usana - Madež koji je proslavio Cindy Crawford je madež koji odlikuje uporne i tvrdoglave ljude koji lakše od drugih dolaze do cilja, pa samim time se i brže bogate od drugih ljudi.

Madež kod nosa - Ako je madež na nosu i odmah pored njega, velika je vjerovatnoća da će vlasnik tog ponosa biti imućna osoba. Osobe s madežom na nosu doživjet će uspjeh, zdravlje i poslovno uspjeh u životu.

Madež na peti - Madeži na ovom mjestu nisu česti, ali osobe koje ih imaju sklone su čestim putovanjima.

Madež na struku - Ovaj vrlo profinjeni madež imaju doista posebne osobe. Iako vlasnici madeža na struku se većinu života osjećaju nezadovoljnima i nemirnima jer uvijek teže nečem višem, te iste osobe će često biti i vrlo uspješne i puno toga postići.

Madež između očiju - takozvano "treće oko" obilježava bogatstvo i zadovoljstvo životom većinu vremena. I ono najvažnije, vlasnici madeža između i iznad očiju će se naputovati u životu.

Madež na desnom dlanu - ako si i ti jedna od onih koji imaju madež na desnoj ruci, tj. na dlanu, okusit ćeš bogatstvo u životu. Ipak, važno je i gdje se taj madež nalazi. Ako se nalazi na gornjoj polovici dlana do bogatstva ćeš doći lako, a ako se dlan smjestio na donji dio dlana, morat ćeš se ipak malo pomučiti, ali bit će uspješno.

Madež na bradi - unatoč činjenici da su osobe koje imaju madež na bradi nesklone druženju s velikim brojem ljudi i socijalizaciji općenito, one će biti itekako sretne i imati izbalansiran život.

Madež kod pupka - ove osobe su pravi srećkovići, jer će na lakši način ići kroz život i dolaziti do važnih stvari. No, i vlasnici ovog madeža su vrlo racionalni u trošenju. Osim po pitanju hrane, tu su pravi hedonisti.

Madež na desnoj strani prsa - osobe koje na ovom mjestu imaju madež uživat će miran život s puno blagodati.

Madež kod uha ili desnoj strani lica - bilo da se madež nalazio tik do uha ili na rubovima obraza, vlasnici takvih madeža će imati ispunjen i bogat život. Naravno, uvjet je da se madež ili madeži nalaze na desnoj strani lica...

Madež na malom prstu - nije bitno nalazi li se madež na malom prstu desne ili lijeve ruke, vlasnici ovih madeža će jednostavno uživati u životu i možda proputovati i cijeli svijet.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije