Ima 92 godine i 100 žena, a namjerava još da se ženi

Radiosarajevo.ba
Ima 92 godine i 100 žena, a namjerava još da se ženi
YouTube / Prtscr
Mohammed Bello Abubakar iz nigerijske Bide ima više od 100 žena i svoj život zove “božanskim pozivom”.

Nakon raznih nagađanja o tome da bi mogao uskoro umrijeti, najpoznatiji nigerijski poligamista kaže da je veoma živ i da planira još da se ženi, piše Independent.

Mohammed nema stalni izvor prihoda i često je bio na kritici lokalne lokalne islamske zajednice koje su njegov 'harem' nazivale kultom.

Šerijatski zakon odobrava da čovjek ima četiri žene u životu ukoliko može o svakoj podjednako brinuti, no Mohammed smatra da ne čini grijeh i kaže da Kur'an ne nameće granice.

Zbog svog nekonvencionalnog stava uhapšen je 2008. na zahtjev Šerijatskog suda, zbog “stvaranja tenzija” i razgovora s novinarima.

Sud ga je oslobodio u novembru iste godine, pod uslovom da se razvede od 82 žene što Mohammed nije ispoštovao.

“Ja imam previše žena? Imam samo 97", rekao je svojevremeno. "Još ću da se ženim. Nastavit ću to sve dok sam živ. Da se ja pitam imao bih možda dvije žene, ali ono što ja radim je božija promisao.”

Ženio se 107 puta, a razvodio svega 10. Kada je zadnji put brojao imao je 97 žena. Za života je dobio 185 djece, a većinu je nadživio.

Smatra da lažne vijesti o njegovoj smrti namjerno poturaju saboteri.

“Glasine su bez osnova i djelo su mojih neprijatelja, jer mi zavide na tome šta je Bog učinio i šta i dalje čini za mene. Ono što ja radim je božansko. To je zadatak i ja nameravam da ga ispunjavam dok sam živ”, kaže Mohammed.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije