Ima 22 godine, a zbog rijetke bolesti zarobljena je u tijelu djevojčice

0
Radiosarajevo.ba
Ima 22 godine, a zbog rijetke bolesti zarobljena je u tijelu djevojčice
Foto: YouTube / Shauna Rae ima rijetku bolest

Shauna Rae (22) je imala samo šest mjeseci kada joj je dijagnosticiran rijedak oblik raka mozga. Zbog te dijagnoze narasla je samo 116 cm.

U dokumentarnoj emisiji je ispričala kako joj je život otežan zbog toga...

Sa samo šest mjeseci, Shauna iz Pittsburgha u Pennsylvaniji bila je na hemoterapiji. Nuspojava njene rijetke dijagnoze i liječenja bila je usporen rast. U novoj TLC reality seriji "Ja sam Shauna Rae", koja se premijerno prikazuje od 11. januara, govori o svom životu i borbi da izgleda kao odrasla osoba.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Sada je visoka 116 cm pa je često pogrešno smatraju djetetom.

"Kada biste me pogledali, pomislili biste da sam normalna djevojčica koja radi normalne stvari za djevojčice sa svojom zabavnom, ludom porodicom. Ali istina je da nisam djevojčica. Ja sam žena, 22-godišnjakinja zaglavljena u tijelu osmogodišnjakinje", kaže u traileru.

Dokumentarni film prati Shaunu dok pokušava ući u barove, tetovirati se i vježbati u teretani. Njen mladenački izgled otežao je i spojeve.

"Moj trenutni ljubavni status je single. Privlačim samo kretene i idiote. Nije lako ići na spojeve, ali moraš uložiti neki rizik da bi dobio sreću", rekla je Shauna i dodala da muškarci često ostanu u nevjerici kada je prvi put vide.

Njena mama u suzama je priznala kako joj je jako teško gledati Shaunu dok se bori s punoljetnošću, prenosi 24sata.hr.

"Osjećam se gotovo krivom što će kroz ovo morati prolaziti do kraja života. Dakle, sve što mogu učiniti je zaštititi je", rekla je.

Ipak, Shauna smatra da su njeni roditelji previše zaštitnički nastrojeni.

"Želim biti više neovisna jer ne mogu otići nigdje, a da oni ne postavljaju pitanja", dodala je Shauna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije