I evo ih opet: Novi kraj svijeta nam stiže za sedam dana

Radiosarajevo.ba
I evo ih opet: Novi kraj svijeta nam stiže za sedam dana
Foto: Pixabay / Ilustracija

I evo ih opet...

Deset dana je prošlo od posljednjeg upozorenja o tome da nam stiže kraj svijeta (najavljen je za kraj godine), a evo imamo opet istu priču, ali ovaj put nam apokalipsa stiže za sedam dana.

"Rijetki" super-vučiji-krvavi mjesec pojavit će se na nebu 21. januara (toliko je rijedak da ga vidimo 28 puta u jednom stoljeću), pa brojni teoretičari zavjera poručuju da je ovaj put to-to, i da je ovo hitno upozorenje da se biblijsko predskazanje o kraju svega ostvaruje...

Naime, teorija je ispričana u knjizi Četiri krvava mjeseca: Nešto će se promijeniti, čiji autor John Hagee navodi kako je tzv. krvavi mjesec zapravo ispunjenje biblijskoj proročanstva, pišu britanski mediji.

Hagee je napisao da su "crveni diskovi Mjeseca koji se dešavaju u punom pomračenju" opisani u Bibliji, u knjizi Joela, 2:31: "Sunce će se pretvoriti u tamu i mjesec u krv prije nego dođe veliki i strašni dan Gospodnji." Isto se navodi i u 2:10: "Pred njima se trese zemlja, drmaju se nebesa. Sunce i mjesec pomrčaše, svjetlost se zvijezda ugasi."

Eh sad, ovo je sve bez zadrške prihvatio izvjesni "alarm za proročanstva", pastor Paul Begley iz West Lafayetta u Indijani (SAD).

"Da, ovo će se dogoditi. Da je i odgovor na pitanje da li je super-krvavi Mjesec apokaliptični znak kraja čovječanstva. Da, to dolazi", napisao je Begley.

Isti čovjek je najavio istu stvar i prošlog jula, kada smo imali Super Mjesec, ali evo nas, i dalje smo tu

Tako da smo prilično sigurni da ćemo biti i dalje tu u jutro 22. januara- ali ako ne budemo, nemoj da bude da vam nismo rekli :)

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije