Jeste li spremni za još jedan kraj svijeta? Evo nam opet najavljuju apokalipsu

Radiosarajevo.ba
Jeste li spremni za još jedan kraj svijeta? Evo nam opet najavljuju apokalipsu
Pixabay / Ilustracija

Sudeći po dosadašnjim predviđanjima i raznoraznim "proročanstvima", do sad smo preživjeli već nekoliko krajeva svijeta, ali nove teorije o Sudnjem danu i dalje niču.

Kontroverzni autor i teoretičar zavjera David Montaigne tvrdi da nas kraj svijeta očekuje već ove godine.

U svojoj knjizi End Times and 2019: The End of the Mayan Calendar and the Countdown to Judgment Day, objavljenoj 2013. godine, tvrdi da će u decembru 2019. doći do niza apokaliptičnih događaja koji će trajati sedam dana.

"21. decembra 2019. dogodit će se zamjena polova. Cijela površina planeta pomicat će se po tekućem sloju ispod Zemljine kore. Nekoliko dana nakon toga događat će se potresi, plimni valovi i erupcije vulkana koji će uništiti civilizaciju. Postoje brojni povijesni, geološki i biološki dokazi da se takva zamjena polova već dogodila. Čak i Biblija piše o tome. Nakon ove zamjene situacija će se svakodnevno pogoršavati sve dok prirodne katastrofe ne kulminiraju 28. decembra 2019. To će biti sudnji dan", tvrdi on.

Zamjena Zemljinih magnetskih polova prirodna je stvar koja se događa svakih 200 do 300 tisuća godina. Ta se promjena događa sporo, traje hiljadama godina, a osim što može oslabiti Zemljino magnetsko polje, naučnici tvrde da ne uzrokuje nikakve prirodne katastrofe, piše Index.hr.

Montaigne je već ranije imao slične sumanute tvrdnje poput one da će 6. jula 2016. na Zemlju doći Antikrist i to u tijelu tadašnjeg predsjednika SAD-a, Baracka Obame.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije