Hrvatski konobari otkrili šta ih najviše nervira kod gostiju: "Grle te, a bakšiš ne ostave"

/ Komentari (7)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Habuhabuhabu

Prvo pogledaš za kakvog gazdu radiš. Ako ti je kafa 20 kuna, a nije 17, 18 ili 19, mijenjaj kafić.

/

Treba ti ostavit k. ta uho a ne baksis ….

#

Baksis je u RH na moru vec uracunat u cijenu, #precijenjenu !!

Koel

Imas platu domacine za to radis jos bi i baksis na astronomske cijene

JA1

Kao prvo, svako sebe danas naziva konobarom. Dobar konobar kad izadje u jednom pogledu pregleda cijelu bastu i nikad mu ne promakne ko ga je pogledao a ovi pognu glavu i idu za jedan stol pokupr dvije case sa njega i odose za sank, raspremaju i oni kazu nervira ih i hoce baksis. Ma more mars

Roki

Konobar mora zaraditi baksis svojim ponasanjem. Prvo da dodje odmah kad te vidi, drugo da te s osmjehom doceka, trece da narudzbu donese vrlo brzo i cetvrto da bude uvijek tu negdje na usluzi za placanje ili novu turu narudzbe. Tad ce konobar vijek od mene dobiti 5 do 20% baksisa ovisno o visini ceha i nivou usluge. Nula ga ceka ako me vidi i ne mice sa stolice i ignorise me, ili bez osmjeha dodje isijavajuci negativnost, ili donese nesto to nisam narucio, il cekam i cekam da donese narudzbu, il ga ganjam da mu plati, il da ispada da je meni cast sto sam sjeo tu i da me on usluzuje.

Gost

Sta me nervira kod konobara u hrvatskoj na ljetovanju. 1. Dobar dio ih zna biti napusen. 2. Prepotentno ponasanje. 3. Kad hoda gleda samo ispred sebe pa ga dozivas godinu. 4. Baksis je nagrada za lijepu uslugu i ugodno provedeno vrijeme i to sto je donio kafu ne znaci da treba dobiti baksis jer je aparat nekad prijatniji. 5. Donese jelo koje je nigdje veze i ne vrati ga kuharu. 6. Gomila amatera koja misli uzela tacnu pa nesto zna. 7. Ako su cijene fino povisoke ocekujem i konobara u bijeloj kosulji, pantole na peglu i cipele. 8. Nemoze docekati da primi narudjubu i ne slusa sta mu se narucuje, pa ako ne moze zapamtiti neka zapise. 9. Dobar dio ne zna uopste strane jezike i mogao bi ovako nabrajati do prekosutra, ko njih pita na kraju sta ih nervira, gomila amatera, koji tacnu nose 3 mjeseca u sezoni.

/ Najnovije