HRT odlučio ukinuti emisiju koja je emitirana punih 10 godina

1
Radiosarajevo.ba
HRT odlučio ukinuti emisiju koja je emitirana punih 10 godina
Foto: Facebook / Ekipa 'Trećeg elementa'

U novoj shemi javne televizije koja će krenuti od jeseni očekuje se puno noviteta, ali neke emisije se i ukidaju, poput showa "5.com s Danielom", ali i emisija o nauci "Treći element".

Emisija "Treći element" emitirala se na HRT 3, a sada se ukida nakon deset sezona, objavljeno je to na Facebook stranici emisije.

U svakoj emisiji obrađivala se jedna tema kroz priloge, ali i razgovore sa stručnjacima, a sada je izleda došao kraj i to nakon desetljeća prikazivanja.

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

Nesvakidašnja situacija: U Neumu ulovljen morski pas modrulj

"Pala je posljednja klapa", navodi se u objavi na Facebooku uz više fotografija iz 10 godina emitiranja emisije.

"Dragi naši vjerni pratitelji. Nakon deset sezona i 301 emisije vrijeme je da se podvuče crta ispod Trećeg elementa. Vjerujemo da smo vam u desetljeću druženja otkrili mnoga zanimljivosti iz svijeta nauke, približili neke apstraktne teme i dali uvid u to kako izgleda znanstveni proces. Trudili smo se biti razumljivi (bilo nam je to ponekad teško) i zabavni (nekima od nas još teže) s više ili manje uspjeha. No uvijek smo donosili znanstveno potvrđene informacije i relevantne stručnjake.

Mi, kao naučnici bez prethodnog voditeljskog iskustva, trudili smo se uz pomoć sjajnog tima iza kamere pohvatati tajne voditeljskog zanata. Hvala vam što ste nas na tom putu pratili i podržavali. Došlo je vrijeme za neke nove izazove i neke nove formate. Naš YouTube kanal ostaje i dalje dostupan sa svim epizodama i nekim sitnim dodacima koje smo objavljivali', navodi se u objavi emisije.

🎬 PALA JE POSLJEDNJA KLAPA. Dragi naši vjerni pratitelji. Nakon deset sezona i 301 emisije vrijeme je da se podvuče...

Posted by Treći element on Wednesday, July 12, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije